Volledig scherm
Impressie van het appartementencomplex in Gorishoek. © Bouwbedrijf Sprangers

Appartementen aan Oosterschelde bij Gorishoek staan er nog lang niet

SCHERPENISSE – Het plan voor de bouw van dertien appartementen in het toekomstige complex Het Baken – op de dijk bij Gorishoek -blijft voorlopig in de ijskast. Oorzaak is de tegenvallende verkoop, zegt projectleider Herwin van Veltom van bouwbedrijf Sprangers.

‘Zeeland krijgt er een blikvanger bij aan de Oosterschelde.’ Met die woorden werden de appartementen van Het Baken ruim vier jaar geleden in de schijnwerpers gezet. De bouw stond gepland in 2014. Maar tot op heden is er geen paal de grond in gegaan.

Hans Hopmans van de verkopende makelaardij Hopmans & Geense bevestigt dat nog niet veel appartementen zijn verkocht. Het exacte aantal laat hij in het midden. ,,We zijn op zoek naar een andere insteek om de verkoop op gang te krijgen”, zegt hij. “Binnenkort hebben we overleg met de projectleider.”

Provincie

Dat de verkoop niet van de grond komt, heeft volgens Hopmans onder meer te maken met het standpunt van de provincie. Dat wil permanente bewoning op die plek tegenhouden. Volgens GS ligt het complex niet binnen bebouwd gebied, staat het project niet in de gemaakte woningafspraken en is er geen sprake van een kleinschalig bouwplan.

Hopmans hoopt over een maand meer duidelijkheid te hebben over de toekomst van het plan. In het gebouw, op de plek van brasserie De Zeester, moeten naast dertien appartementen een horecavoorziening en een duikschool komen. Het pand krijgt ook een vuurtoren, een knipoog naar het verleden.