De vrienden van Siem overhandigen de cheque.
Links Leo Vroegop, voorzitter. In het midden Corrie van Leeuwen en rechts Petra Bolier, beide van De Schutse
Volledig scherm
De vrienden van Siem overhandigen de cheque. Links Leo Vroegop, voorzitter. In het midden Corrie van Leeuwen en rechts Petra Bolier, beide van De Schutse © Vrienden van Siem

Advocaat en pindarotsjes voor het goede doel

SINT-ANNALAND - Het zou een leuke, bescheiden moederdagactie worden met pindarotsjes van eigen hand en zelfgemaakte advocaat. Maar het Facebookbericht van de Vrienden van Siem werd veel gelezen en dus werden heel wat eieren gebroken en chocolade gesmolten om aan alle vraag te voldoen. 

Voor slechts 7,50 konden de liefhebbers een doosje pindarotsjes en een half litertje advocaat bestellen. En die pakketjes waren gewild. Zo gingen heel wat pakketjes naar verzorgingshuis Coensdike in Aardenburg. En verkocht oud-burgemeester Peter van den Velden (o.a. Breda) de nodige pindarotsjes en advocaat aan zijn vrienden en klantenkring en kregen ook de goede doelen van dit jaar dankzij een anonieme sponsor een paar pakketten.

Daarnaast steunden veel particulieren de actie van de Vrienden van Siem. Vanmiddag kregen ook de bewoners van De Schutse in Sint Annaland de versnaperingen. Daar werd ook het eindbedrag van deze actie bekend gemaakt. Zestienhonderd euro voor de goede doelen van dit jaar: het Bravis ziekenhuis in Bergen op Zoom en Roosendaal en het Familiehuis Daniel den Hoed in Rotterdam.