Volledig scherm
Een impressie van de toekomstige woontoren in Tholen © Den Ouden Makelaardij

Acht partijen stappen naar rechter om woontoren in Tholen

THOLEN -  In totaal acht omwonenden en groeperingen stappen naar de Raad van State in een poging de komst van de omstreden woontoren in Tholen tegen te houden.

Het gaat om vier omwonden, het comité KruittorenLAAG, de lokale heemkundekring, erfgoedvereniging Heemschut en het Cultuurplein Tholen. Allemaal vinden ze dat het 36 meter hoge woongebouw - onderdeel van het wooncomplex Kruittoren - het aanzien van Tholen ernstig  zal ontsieren. Veel omwonenden zijn bovendien bang voor een verlies aan privacy en zonlicht en een waardedaling van hun woningen. KruittorenLAAG is niet tegen het complex als geheel, maar wel tegen de hoge toren.

Bij de gemeenteraad vonden de genoemde partijen geen gehoor. Een meerderheid gaf vóór de zomer groen licht voor het plan. Daarom wordt de stap naar de rechter gemaakt. De bezwaarmakers overleggen volgens Ans Flipse van KruittorenLAAG regelmatig met elkaar. ,,Zodat we onze verhalen op elkaar kunnen afstemmen. Maar we hebben geen gezamenlijke advocaat.'' Wanneer de zaak dient, is nog niet duidelijk.