Zo gebruik je WhatsApp op meerdere apparaten tegelijk
Een nieuwe functie bij WhatsApp maakt het mogelijk om de chatapp op meerdere apparaten tegelijk te gebruiken, zonder dat je telefoon aan hoeft te staan. We leggen uit wat je er aan hebt en hoe je het activeert.
WhatsApp is in eerste instantie een telefoon-app, maar is al een tijdje ook op andere apparaten te gebruiken. Je kunt op bijvoorbeeld je laptop een WhatsApp-app installeren die met je telefoon koppelt, en op die manier je berichten doorstuurt naar het grote scherm. Ook kun je zo met een speciale webversie van WhatsApp verbinden, zodat je de app via een omweg op bijvoorbeeld je iPad kunt gebruiken.
Twee grote nadelen
Die versies van WhatsApp hebben twee grote nadelen: omdat ze rechtstreeks met je telefoon koppelen, moet je toestel altijd met internet zijn verbonden en aan staan. Daarnaast kun je die verbinding maar met één apparaat tegelijk maken. Wil je WhatsApp op je thuiscomputer gebruiken nadat je de app open had op je werklaptop, dan moet je opnieuw inloggen door een QR-code te scannen.
Een nieuwe optie van WhatsApp maakt een einde aan die beperkingen. Door een schakelaar om te zetten kun je meerdere apparaten tegelijkertijd aan WhatsApp koppelen, die ook verbonden blijven als je telefoon buiten bereik valt. De apps van WhatsApp zijn namelijk niet langer met je telefoon verbonden, maar met je onderliggende WhatsApp-account.
Zo activeer je meerdere apparaten voor WhatsApp
De nieuwe optie bevindt zich in een testfase, maar kan sinds deze week worden gebruikt door iedereen. Dat doe je door WhatsApp te openen en te gaan naar ‘Instellingen’ > ‘Gekoppelde apparaten’ > ‘Bèta voor meerdere apparaten’. Daar tik je vervolgens op de knop om mee te doen aan de test.
Hierna hoef je alleen nog maar bij WhatsApp voor Desktop of WhatsApp Web in te loggen vanaf je telefoon. Daar scan je dan wederom de getoonde QR-code om verbinding met je WhatsApp-account te maken.
Opgelet: chatten met verouderde apps is niet mogelijk
De nieuwe testfunctie brengt wel wat nadelen met zich mee. De voornaamste is de connectiviteit met verouderde versies van WhatsApp. Heeft iemand zijn of haar app al een lange tijd niet bijgewerkt en gebruiken ze WhatsApp voor Desktop of WhatsApp Web? Dan kunnen jullie geen berichten met elkaar uitwisselen.
Ook benadrukt WhatsApp dat het om een test gaat, en het bedrijf niet kan garanderen dat alles vlekkeloos verloopt. Er is een kleine kans dat je tegen bugs of andere mankementen aanloopt.
WhatsApp garandeert wel dat je berichten nog steeds hetzelfde worden versleuteld en dus niet zomaar door iedereen in zijn te zien. In een eerder artikel beschreven we al hoe WhatsApp je berichten beveiligt.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Dit slimme systeem houdt pottenkijkers buiten op WhatsApp
We delen lief en leed met elkaar via chatapps als WhatsApp, in de veronderstelling dat dit veilig kan. Hoe zorgen die apps er eigenlijk voor dat je privacy gewaarborgd is? -
WhatsApp wil je ook oudere berichten laten verwijderen
WhatsApp werkt aan een nieuwe optie waarmee je oudere berichten voor alle ontvangers kan wissen. Zo’n verwijderknop heeft de app al langer, maar werkt op het moment alleen bij recent verzonden appjes. -
met video
Zo houden appmakers jou aan je telefoon gekluisterd
Je smartphone is een uitkomst voor alle loze uurtjes: wanneer je op de bus staat te wachten, thuis even niks te doen hebt of wacht op die ene e-mail op je werk. Maar die vlugge blik op TikTok verandert al snel in een afleiding die je moeilijk weg kan leggen. Hoe komt dat? -
Energierekening
Ruud is van de variabele contracten: ‘Met de huidige energieprijzen pakt dat wat minder uit’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Ruud Koot (60) uit Amersfoort. -
Waarom is mijn internetverbinding trager dan beloofd?
Wil je weten hoe snel je huidige internetverbinding op je apparaat is, tik dan ‘Hoe snel is mijn internet?’ in Google. Er komt dan een blok met een Internetsnelheidstest naar boven, waarbij je direct in de zoekmachine kunt testen hoe snel je internet is. Druk op ‘Snelheidstest uitvoeren’. Na enkele seconden verschijnt de download- en uploadsnelheid van je apparaat in beeld. Een snelheidstest kun je ook uitvoeren in de browser via speed.measurementlab.net of speedtest.net.
-
PREMIUM
Goedkoper op vakantie met een hybride die sneller laadt? Zo (on)zinnig is dat
Steeds meer plug-in hybrides hebben een CCS-laadpoort, waarmee je tussendoor sneller kunt laden en – in theorie – veel meer op stroom kunt rijden. Kun je daarmee echt brandstof (en geld) besparen door onderweg zoveel mogelijk te ‘stekkeren’? We nemen de proef op de som richting Zuid-Frankrijk. -
Waarom je niet te hard moet werken voor je op vakantie gaat
Gedragspsycholoog Chantal van der Leest bekijkt onze gedragingen op de werkvloer: wie of wat bepaalt onze dagelijkse beslissingen? Vandaag: voorpret. -
PREMIUMmet video
Met een virtuele bustoer rijden door het Rome van 2000 jaar geleden
Een virtuele bustoer door de antieke binnenstad, in Rome kan het vanaf donderdag. Hobbelend over kasseien versmelten de echte monumenten buiten met virtuele 3D projecties binnen.