Vandaag landelijk protest tegen 5G: ‘We strijden tegen onrecht’

videoZe mikken op duizend deelnemers bij de landelijke demonstratie tegen 5G in Den Haag vanmiddag. De tegenstanders zijn bang voor ziektes door de straling van de supersnelle internetmasten: ,,Ik zet ’s avonds de wifi al uit.” Maar uit onderzoek blijken geen grote gevaren.

Nee, ze zijn heus niet gek. En ze dragen ook geen aluminium hoedjes. Maar bezorgd zijn ze wel. Georgette Polderman (63) en Petra Groot (43) uit Den Haag zijn woordvoerders van de landelijke demonstratie tegen 5G. ,,We zijn ons er vanaf dit voorjaar in gaan verdiepen en toen ben ik me echt kapot geschrokken”, zegt Georgette. ,,Ik heb met tientallen mensen gesproken die elektrogevoelig zijn. Zelf ben ik dat niet. Maar deze mensen slapen moeilijk, kunnen zich niet concentreren, hebben eczeem. Zij knappen er zichtbaar van op als er minder straling is.” Polderman zette zich eerder in tegen kernwapens, voor de vrouwenbeweging en voor vluchtelingenopvang: ,,Ik ben niet echt een activist, ik strijd vooral tegen onrecht.” 

  1. Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpreteert

    Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpre­teert

    ‘De allervreselijkste emoji’ noemt cartooniste ‘Niet nu Laura’ het. Ze heeft het over de simpele smiley met de neutrale glimlach, de slightly smiling face genaamd. Het internet barst van de memes over hoe we die emoji ervaren. Is hij gewoon blij? Ironisch? Passief-agressief? Zo’n simpele emoji blijkt voor velerlei uitleg vatbaar. Mediapsycholoog Koen Ponnet onthult waarom.