De Amerikaanse president Donald Trump vrijdagavond na zijn terugkeer uit Florida. Onderweg zei hij tegen verslaggevers dat hij zaterdag een verbod op de populaire app TikTok uitvaardigt.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Donald Trump vrijdagavond na zijn terugkeer uit Florida. Onderweg zei hij tegen verslaggevers dat hij zaterdag een verbod op de populaire app TikTok uitvaardigt. © EPA

Trump wil TikTok verbieden in de Verenigde Staten

De Amerikaanse president Donald Trump gaat de populaire socialemedia-app TikTok van het Chinese bedrijf ByteDance verbieden in de Verenigde Staten. Dat zei hij gisteren tegen journalisten aan boord van het presidentiële vliegtuig Air Force One.

  1. Bizarre prijzen voor PlayStation 5 op Marktplaats, bij Bol.com en MediaMarkt uitverkocht

    Bizarre prijzen voor PlayStati­on 5 op Markt­plaats, bij Bol.com en MediaMarkt uitver­kocht

    Op Marktplaats en eBay proberen verkopers een slaatje te slaan uit de enorme vraag naar de PlayStation 5. De nieuwe spelcomputer van Sony, in november verkrijgbaar, is online in de voorverkoop al (tijdelijk) uitverkocht bij Bol.com en MediaMarkt. Dat leidt tot bizarre prijzen die oplopen tot wel duizend euro, het dubbele van de adviesprijs. ,,Een dief van je eigen portemonnee? Geen probleem”, klinkt het onder meer.