Tiener met afgepakte elektronica stuurt tweets via...slimme koelkast

Een 15-jarige twitteraar die gedwongen al haar elektronica moest inleveren vanwege een hardnekkige Twitter-verslaving vond een slimme manier om haar straf te omzeilen. Ze begon stiekem te tweeten via een slimme koelkast.

Het twitteren vanaf de koelkast werd de noodoplossing na een groot conflict tussen de dame en haar moeder. Het begon namelijk toen het meisje brand veroorzaakte door te twitteren tijdens het koken. Haar telefoon werd vervolgens afgepakt.

Een zee van creatieve oplossingen volgde. Zo gebruikte ze eerst een spelcomputer om aan haar Twitter-tijd te komen. Toen dat sinistere plan eenmaal ontdekt werd door haar moeder, werd de slimme koelkast in de keuken de volgende optie. Dat bakbeest heeft een scherm met volledige toegang tot het internet: een computer in de koelkast dus. Tweets worden zelfs gesigneerd met ‘verstuurd vanaf de koelkast’.

De tweet ging viraal en The Guardian zocht het meisje Dorothy, die niet met achternaam in de krant wil, op. Dat doet ze overigens via de iPad van een neef, omdat haar telefoon nog altijd achter slot en grendel ligt. Ze legde uit doodsbang te zijn voor de straf, want ze verveelt zich al een zomer lang. ,,Twitter doodt de tijd voor me.”

De reacties zijn in ieder geval vermakelijk. Zo wordt Dorothy door Twitter zelf een ‘icoon’ genoemd en springt fabrikant LG, de maker van de slimme koelkast, handig in met de hashtag #FreeDorothy.

Volledig scherm
© AFP
  1. Meerderheid ouders minder streng over ‘uurtje extra’ schermtijd tijdens coronacrisis

    Meerder­heid ouders minder streng over ‘uurtje extra’ schermtijd tijdens coronacri­sis

    Ouders thuis aan het werk, koters op de bank voor de televisie of met een tablet op schoot. Dat is het beeld in menig huishouden tijdens de coronacrisis; zij het voor vermaak of om huiswerk te maken. Het scherm lijkt soms de ideale babysitter en veel ouders zeggen dat ze in deze tijden wat minder streng zijn als het om de ‘schermtijd’ van hun spruiten gaat. Maar hoeveel tijd zitten de ukkies op dit moment eigenlijk voor een beeldscherm?