Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/iStockphoto

Telefoon bijna dood? Met deze tips gaat hij nog jaren mee

Na een jaar of twee hebben veel smartphones hun beste tijd gehad. Toch is vervangen lang niet altijd nodig. Negen tips om je telefoon een langer leven te geven.

Afgelopen zomer leek er nog geen vuiltje aan de lucht. Op vakantie checkte je ’s ochtends het weerbericht op je telefoon, die de hele nacht had liggen opladen. ’s Middags wees Tripadvisor bij welke ijssalon je moest zijn en hielp Google Maps je door de kronkelende straatjes van een pittoreske binnenstad. Toen de ober het diner bracht, had je nog een stevige 57 procent batterij-inhoud. Je nam selfie na selfie. Na zonsondergang, met een glas wijn in de hand, kletste je telefonisch met je moeder. Het was een prachtige dag geweest, en je telefoon was met 30 procent nog ver buiten de gevarenzone.

  1. Meerderheid ouders minder streng over ‘uurtje extra’ schermtijd tijdens coronacrisis

    Meerder­heid ouders minder streng over ‘uurtje extra’ schermtijd tijdens coronacri­sis

    Ouders thuis aan het werk, koters op de bank voor de televisie of met een tablet op schoot. Dat is het beeld in menig huishouden tijdens de coronacrisis; zij het voor vermaak of om huiswerk te maken. Het scherm lijkt soms de ideale babysitter en veel ouders zeggen dat ze in deze tijden wat minder streng zijn als het om de ‘schermtijd’ van hun spruiten gaat. Maar hoeveel tijd zitten de ukkies op dit moment eigenlijk voor een beeldscherm?