Volledig scherm
Rages Onderwijsmuseum Dordrecht, tamagotchi © Onderwijsmuseum

Tamagotchi maakt comeback, maar dan met Pokémon

Veel mensen waren in de jaren 90 in de ban van het verzorgen van digitale beestjes op een piepklein computerschermpje. De Tamagotchi maakt een comeback.

Echt ingewikkeld was het verzorgen niet, want op het apparaat zat maar een aantal knoppen. Toch heeft iedereen weleens meegemaakt dat het diertje dood ging, simpelweg omdat de Tamagotchi zoek was of de eigenaar geen tijd had om het dier te verzorgen.

Hoe dan ook, die tijden kunnen binnenkort herleefd worden, maar dan wel met een speciale Pokémon-editie. Op het apparaatje kun je nu een ei vinden, waarin de Pokémon Eevee zit. Die moet men - net zoals vroeger - verzorgen, opvoeden en uiteindelijk laten evolueren in een nieuwe versie.

De vernieuwde versie gaat zo’n 18 euro kosten. Of die ook naar Nederland komt, is op dit moment onduidelijk. Arjen Lubach maakte voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 een zogenaamde ‘Kamergotchi-app’. Hierin moest je politici verzorgen, hetzelfde als bij een Tamagotchi.

Geen Tamagotchi, maar wel een Pokémon-kriebel? Bekijk hieronder waar je de nieuwste telg uit de spellenreeks het goedkoopst koopt.

Volledig scherm
Tamagotchi © Tamagotchi