Volledig scherm
Manjunath Kiran / AFP © AFP

Snel 110.000 euro verdienen? Deze robotmaker koopt jouw gezicht

De Britse robotmaker Geomiq komt met een opmerkelijk aanbod voor mensen die snel geld willen verdienen. De fabrikant biedt zo’n 125.000 dollar (zo’n 110.000 euro) voor jouw beeltenis. Met het merkrecht van jouw gelaat maakt het bedrijf vervolgens robots die op jou lijken.

Niet allemaal tegelijk reageren: het bedrijf is op zoek naar slechts één gezicht. Dat wordt gebruikt voor alle zorgrobots van het bedrijf. De vergoeding klinkt goed, maar je geeft effectief wel je uiterlijk (en het recht daarop) weg.

Verdere details ontbreken, omdat er een geheimhoudingsplicht geldt. Het is dus onduidelijk of er eisen zijn aan het gezicht, zoals bepaalde gelaatstrekken. ‘Een paar weken terug werden we benaderd door een robotbedrijf dat ons vroeg de laatste hand te leggen aan een geavanceerde, mensachtige robot’, schrijft Geomiq volgens techsite Bright in een verklaring. ‘Details over dit project zijn schaars, omdat we een geheimhoudingsverklaring moesten tekenen.’

De robot, waarop dus jouw gezicht kán komen te staan, moet ouderen in de toekomst gaan verzorgen. De productie start volgens bronnen volgend jaar.

  1. Google Stadia review: zijn spelcomputers vanaf nu echt overbodig?
    Recensie

    Google Stadia review: zijn spelcompu­ters vanaf nu echt overbodig?

    Google kondigde in 2019 een verrassend nieuw project aan: Stadia. De belofte van Stadia is dat je er de modernste games mee kunt spelen, overal waar maar internet is, op elk willekeurig scherm, of dat nu je dure 4k-televisie is of je smartphone. Die belofte klinkt mooi, maar hoe bevalt Stadia in de praktijk, buiten de veilige muren van de Google-campus? Techsite Tweakers kreeg eerder toegang tot het platform en kon geruime tijd checken of Stadia echt de toekomst is. Dit is hun conclusie.