Smartphone kwijt? Zo vind je hem terug
Het is een nachtmerrie voor iedereen: van het een op het andere moment ben je je telefoon kwijt. Met deze tips vind je hem terug.
Android-telefoons
Google biedt een app en website genaamd Vind mijn apparaat (Find My Device), waarmee je een vermiste Android-telefoon kunt zoeken, beveiligen en eventueel alle gegevens kunt wissen. Deze service is beschikbaar als app maar ook via je browser te bereiken.
Als je al bent aangemeld bij je Google-account, zou je meteen een kaart moeten zien met geregistreerde apparaten. Van daaruit kun je een geluid afspelen om je apparaat te pingen, hem vergrendelen en een bericht op het scherm weergeven, of alle persoonlijke gegevens wissen.
Een geluid afspelen is altijd aan te raden, zelfs als je niet in de buurt bent. Dan kan een bekende of onbekende, in een ideale wereld, de telefoon vinden en hem terugbrengen. Als je het apparaat niet kunt vinden of als je niet in de buurt bent, kun je deze op afstand vergrendelen zodat niemand bij je gegevens kan.
Telefoonnummer achterlaten
Mocht je van de goede bedoelingen van een eventuele vinder uitgaan, dan kun je ook een bericht en telefoonnummer toevoegen voor iedereen die jouw smartphone vindt, zodat de brave vinder contact met je kan opnemen. Levert die inspanning na een tijdje geen resultaat op, dan kun je als laatste redmiddel de data op je smartphone volledig wissen. Dit is echt een resolute, laatste actie en eenmaal ingezet is er geen weg meer terug. Maar je slaapt misschien wel een stuk rustiger omdat je foto’s en sms’jes in ieder geval niet door een vreemde worden bekeken.
Samsung heeft een vergelijkbare app onder de naam Vind Mijn Mobiel. Deze kun je benaderen via de SmartThings-app of via de website van Vind Mijn Mobiel. Je kunt hiermee je telefoon laten overgaan, lokaliseren (ook als deze offline is), je scherm vergrendelen, recente berichten terugluisteren en zelfs snel nog even een back-up maken. Ook handig: je kunt op afstand de batterijduur verlengen door bepaalde taken uit te schakelen. En ja, ook hier kun je uiteindelijk, mocht het nodig zijn, je smartphone op afstand leegmaken.
Zoek mijn iPhone
Apple heeft voor de iPhone vergelijkbare functies bedacht. Je smartphone is op te sporen met de app ‘Zoek mijn’. Dat kan via de iCloud-website op ieder willekeurig apparaat met een internetverbinding, op een van je andere Apple-apparaten of op apparaten van een gezinslid. Goed om te weten: met iO5 15 kun je je telefoon opsporen tot 24 uur nadat de batterij leeg is of nadat het apparaat is uitgeschakeld. Zorg er wel voor dat je de laatste software-updates draait op je iPhone.
Uiteraard dien je de ‘Zoek mijn’-functie in te schakelen. Vervolgens is het van belang dat je iPhone, je netwerk en ‘Verzend laatste locatie’ ook allemaal aangevinkt te zijn. Het delen van je locatie is ook nuttig, al zal niet iedereen deze om privacy-technische reden (altijd) aan hebben staan. Wanneer je ook ‘Delen met gezin’ inschakelt, is het mogelijk om via de smartphone van je partner of kinderen je verloren gewaande telefoon terug te vinden via dezelfde app.
Als je nu helemaal geen toegang hebt tot een Apple-apparaat, open dan iCloud.com in een willekeurige webbrowser en meld je aan met je Apple ID en wachtwoord. Klik op ‘Zoek iPhone’ en selecteer je toestel. Net als bij Android-telefoons kun je een geluid afspelen, het scherm vergrendelen, je apparaat als vermist opgeven of, in het ergste geval, je iPhone-data op afstand wissen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Netflix blijft prijzen verhogen: deze alternatieven zijn een stuk goedkoper
Streaminggigant Netflix verhoogde in Nederland zijn prijzen in oktober, en heeft nu in de Verenigde Staten nog een prijsverhoging aangekondigd. Daarmee wordt het langzamerhand de duurste partij op de markt. We zetten vier alternatieven voor Netflix op een rij. -
Opnieuw recordomzet Apple door vraag naar iPhones en Macs
Techconcern Apple heeft in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar weer meer telefoons en computers verkocht. Het bedrijf had eerder nog gewaarschuwd dat ongunstiger wisselkoersen en de timing van de introductie van nieuwe apparaten dit jaar mogelijk de verkopen zouden drukken. Dat bleek niet uit te komen en de omzet van 97,3 miljard dollar (92,6 miljard euro) was de hoogste ooit in de eerste drie maanden van een kalenderjaar. -
Elon Musk: Overname Twitter kan mogelijk voor lagere prijs
Tesla-topman Elon Musk denkt dat een overname van berichtendienst Twitter mogelijk voor een lagere prijs kan. Musk heeft een overnamebod op Twitter gedaan van 44 miljard dollar (ruim 42 miljard euro), maar vrijdag zei hij dat die overname ‘tijdelijk gepauzeerd’ is. Hij wil namelijk eerst meer duidelijkheid over het aantal spamaccounts op Twitter. -
De nare bijsmaak van de term Human Resources: ‘Mensen zijn geen productiemiddelen’
Psycholoog Thijs Launspach is stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: Human Resources -
PREMIUM
Schandaal met spionagesoftware zorgt voor onrust: niets is veilig in mobiele telefoon
Nu Spanje het zoveelste land is waar een schandaal is losgebarsten rond de spionagesoftware Pegasus, groeien ook de zorgen in Nederland. Tot nog toe zijn er geen aanwijzingen dat ook hier politici worden afgeluisterd, maar experts waarschuwen: in de mobiele telefoon is niets veilig.
-
Benzine in Duitsland vanaf volgende week 50 cent per liter goedkoper dan in Nederland
Duitsland voert op 1 juni een accijnsverlaging door, waardoor een liter Euro 95 dan 1,72 euro kost. Dat is bijna vijftig cent minder dan in Nederland. Ten opzichte van de Nederlandse adviesprijs bedraagt het verschil zelfs meer dan 60 cent. -
De ‘Apple Glasses’ komen eraan: dit weten we over Apples slimme bril
Techreus Apple zou in het diepste geheim werken aan een slimme bril die zowel virtual reality als augmented reality moet bieden. We zetten alle gelekte informatie over de gadget op een rij. -
PREMIUMBinnenkijken
Ze wonen in een stijlvol herenhuis, toch vertrekken Birgit en Martin voor ander pareltje
Birgit Verwer en Martin Hoorweg verkopen hun prachtige herenhuis aan de Valkenboslaan in Den Haag. Ze wilden al langer de stad uit, en hebben nu het pareltje gevonden dat ze zochten, in het buitengebied van het Achterhoekse Doetinchem wel te verstaan.