Volledig scherm
© REUTERS

Slechtste week voor bitcoin sinds november

Cryptomunt bitcoin heeft zijn minste week sinds vorig jaar november beleefd. De grootste cryptomunt gemeten in marktwaarde verloor de voorbije dagen 15 procent. Overige digitale valuta’s deden het niet veel beter.

Vanmiddag was de munt volgens Coinmarketcap.com 10.213 dollar waard. Eerder deze maand was de cryptomunt nog meer dan 12.000 dollar waard. Volgens sommige marktanalisten kan de munt nog niet als veilige haven in roerige tijden worden beschouwd.

Een directe aanleiding voor de nieuwe daling is moeilijk aan te wijzen. De digitale munt begon in mei nog aan een opmars, na de instorting van de cryptomarkt die in januari van vorig jaar was ingezet. Sinds die opleving bewoog de koers van de cryptomunt met flinke pieken en dalen.

Waar komt de Bitcoin precies vandaan? In dit college van de Universiteit van Nederland neemt dr. ir. Harald Vranken je mee in de wereld van ‘mining’ - de geldpers van nu - en vertelt hij je waarom dit in de woestijn van Mongolië gebeurt:

  1. Dit zijn de beste laptops voor minder dan 800 euro

    Dit zijn de beste laptops voor minder dan 800 euro

    Voor een echt goede laptop moest je vroeger een flinke duit betalen, maar die tijd is gelukkig al even voorbij. Ook in de prijscategorie 500 tot 800 euro (de middenklasse) vind je tegenwoordig uitstekende én snelle toestellen, met dank aan de processoren. Wil je graag een compacte laptop, dan is eentje van 14 inch (scherm van 31 cm breed) een interessante keuze. Tweakers koos de vier beste laptops uit in hun tweemaandelijkse laptoptest.