WhatsApp.
Volledig scherm
WhatsApp. © EPA

Screenshots tonen donkere modus WhatsApp Web en Desktop

WhatsApp werkt aan een donkere modus voor WhatsApp Web en WhatsApp Desktop, zo meldt WABetaInfo. Screenshots tonen dat de donkere modus nog niet klaar is; zo hebben emoji’s nog een witte achtergrond.

De donkere modus is nog niet zelf aan te zetten, meldt WABetaInfo. Mede daardoor lijkt het erop dat de donkere modus nog niet snel zal uitkomen, al heeft de site ook geen idee voor wanneer de release op de planning zal staan.

De testversie van de donkere modus zit in browserversie WhatsApp Web en in desktopapp WhatsApp Desktop. Dat is in versie v0.4.930, meldt ontwikkelaar Mahesh Wijerathna, die de donkere modus in de code ontdekte. WhatsApp voegde al eerder een donkere modus toe aan zijn app voor Android en sinds kort zit hij ook al in de bèta voor iOS.

  1. Duitsland klaagt Nederlanders aan die ‘oude NAVO-bunker gebruikten voor cybercrime’

    Duitsland klaagt Nederlan­ders aan die ‘oude NA­VO-bun­ker gebruikten voor cybercrime’

    Vier Nederlanders zijn in Duitsland aangeklaagd voor cybercrime. Ze zouden een oude NAVO-bunker hebben gebruikt als onderkomen voor een zogeheten bulletproof host. Dat is een serverdienst die gebruikers uit het zicht van justitie probeert te houden. Beheerders van zo'n dienst zien meer door de vingers dan reguliere servers. De host werd in september uit de lucht gehaald, na bijna vijf jaar onderzoek. Ook drie Duitsers en een Bulgaar zijn aangeklaagd.