Het scherm van de vouwbare smartphone van Samsung, die in mei ook in Nederland op de markt komt, brak bij veel gebruikers in Amerika al na één dag.
Volledig scherm
Het scherm van de vouwbare smartphone van Samsung, die in mei ook in Nederland op de markt komt, brak bij veel gebruikers in Amerika al na één dag. © Tweakers

‘Scherm vouwbare smartphone brak al na één dag’

De lancering van de eerste vouwbare smartphone op de Nederlandse markt, de Samsung Galaxy Fold, verloopt allesbehalve vlekkeloos. Meerdere journalisten hadden het scherm na één dag al flinke schade toegebracht.

,,Na slechts één dag van gebruik...’’, tweette de Amerikaanse techjournalist Steve Kovach, met daarbij een filmpje van zijn gebroken scherm. De beelden zijn inmiddels ruim 1,7 miljoen keer bekeken.  Ook Dieter Bohn van The Verge ondervond problemen: ,,Het scherm brak al na één dag’’, kopte hij op de website

Plastic laag

De barsten hebben mogelijk te maken met het verwijderen van de plastic laag, die als bescherming dient voor de telefoon. Een aantal reviewers had het idee dat deze laag alleen bedoeld was om de vouwbare smartphone te beschermen bij transport. Samsung had een dag na het uitdelen van de eerste exemplaren daarom meteen een mail gestuurd met de waarschuwing de bescherming níet te verwijderen. 

Inmiddels heeft Samsung gereageerd op de kwestie. Het Zuid-Koreaanse bedrijf belooft de exemplaren grondig te inspecteren om de oorzaak van het probleem te achterhalen en vast te leggen. De journalisten kregen woensdag de mogelijkheid hun defecte telefoons in te ruilen bij Samsung. 

De Galaxy Fold kost 2020 euro en is vanaf 3 mei verkrijgbaar in Nederland.