Screenshot YouTube
Volledig scherm
Screenshot YouTube © JerryRigsEverything

'Scherm Galaxy Z Flip kan al beschadigen door vingernagels’

Het scherm van de Galaxy Z Flip blijkt net zo gemakkelijk te bekrassen te zijn als de vouwbare schermen van de Galaxy Fold en de Motorola Razr, hoewel Samsung claimt glas te gebruiken voor de Z Flip.

Uit de tests van YouTuber JerryRigEverything blijkt dat het scherm van de Galaxy Z Flip te bekrassen is met vingernagels. Het YouTube-kanaal constateerde daarnaast dat bewerken van het scherm met zijn zogenaamde hardness picks van level 2 al beschadigingen achterlaat, met diepe krassen bij gebruik van een level 3-punt. Hardness picks hebben verschillende scherpe metalen punten om de ‘hardheid’ van materialen te testen.

Dat was bij de Galaxy Fold en de Motorola Razr ook zo, terwijl bij doorsnee smartphones vandaag de dag beschadigingen bij level 6 en diepe krassen bij level 7 optreden.

De bevindingen doen de mensen achter JerryRigEverything twijfelen of de Z Flip wel een laag glas heeft, zoals Samsung beweert, of dat het om een hybride plastic polymeer gaat, al dan niet vermengd met microscopische glasdeeltjes. Samsung meldt onder andere tegen The Verge dat het scherm wel degelijk ultra thin glass bevat.

Het bedrijf gebruikt dit naar eigen zeggen voor het eerst in een smartphone. ,,Het scherm kan buigen, maar moet voorzichtig behandeld worden. Ook heeft de Galaxy Z Flip boven op het ultra thin glass een beschermende laag zoals bij de Galaxy Fold”, meldt Samsung. Het bedrijf meldt verder dat kopers in de VS een enkele keer in aanmerking komen voor schermvervanging voor 119 dollar en gratis plaatsing van een extra beschermlaag op het scherm.

  1. Duitsland klaagt Nederlanders aan die ‘oude NAVO-bunker gebruikten voor cybercrime’

    Duitsland klaagt Nederlan­ders aan die ‘oude NA­VO-bun­ker gebruikten voor cybercrime’

    Vier Nederlanders zijn in Duitsland aangeklaagd voor cybercrime. Ze zouden een oude NAVO-bunker hebben gebruikt als onderkomen voor een zogeheten bulletproof host. Dat is een serverdienst die gebruikers uit het zicht van justitie probeert te houden. Beheerders van zo'n dienst zien meer door de vingers dan reguliere servers. De host werd in september uit de lucht gehaald, na bijna vijf jaar onderzoek. Ook drie Duitsers en een Bulgaar zijn aangeklaagd.