Volledig scherm
© REUTERS

Problemen met je iPhone? Download deze update even

Apple zit alweer aan versie 13.1.3 van het besturingssysteem voor de iPhone en van dat voor de iPad. Ter herinnering: iOS 13 werd nog geen maand geleden gelanceerd. Sindsdien regent het updates, omdat zowel iOS 13 als iPadOS 13 vol bugs bleken te zitten. Daarvan zijn er nu opnieuw een behoorlijk aantal opgelost. Allemaal? Dat is niet erg waarschijnlijk.

Ditmaal pakte Apple onder andere de cruciale bug aan van de afwezigheid van een beltoon of trilling bij inkomende gesprekken, naast de problemen met uitnodigingen voor vergaderingen in Mail, met i-backups en met Game Center.

Ook is er nu een oplossing voor het niet kunnen koppelen van je Apple Watch en het niet kunnen ontvangen van meldingen op de smartwatch. Verder is er nog een fix voor de Bluetooth-verbinding die in sommige auto’s steeds maar verbroken werd. 

Wegvallen gesprekken

Volgens techsite ZDNet was er in 13.1.2 ook nog altijd een probleem met de batterij die te snel leegliep, maar daar rept de techreus nu met geen woord over. Er waren bovendien heel wat klachten over gesprekken die na ongeveer een minuutje plots wegvielen.

Deze tien problemen zijn opgelost

Apple geeft zelf de volledige lijst van probleemoplossingen in deze laatste update voor de iPhone (vanaf model 6S) en voor de iPad (vanaf de modellen iPad Mini 4 en iPad Air 2):

- Oplossing voor een probleem waarbij een inkomend gesprek niet werd aangekondigd met een beltoon of trilling

- Oplossing voor een probleem waarbij een uitnodiging voor een vergadering in Mail niet werd geopend

- Oplossing voor een probleem waarbij gegevens in de app Gezondheid niet correct werden weergegeven nadat de tijd was aangepast voor wintertijd

- Oplossing voor een probleem waarbij opnames in Dictafoon niet werden gedownload na het terugzetten van een iCloud-reservekopie

- Oplossing voor een probleem waarbij apps niet werden gedownload na het terugzetten van een iCloud-reservekopie

- Oplossing voor een probleem waarbij de Apple Watch niet kon worden gekoppeld

- Oplossing voor een probleem waarbij er op een Apple Watch geen meldingen werden ontvangen

- Oplossing voor een probleem waarbij de Bluetooth-verbinding in bepaalde voertuigen werd verbroken

- Verbeterde betrouwbaarheid van de verbinding met Bluetooth-gehoorapparaten en -koptelefoons

- Verbeterde prestaties bij het starten van apps die Game Center gebruiken