Nostalgietrip: Tony Hawk's Pro Skater wordt opgepoetst en opnieuw uitgebracht

Er komt een nieuwe, verbeterde versie uit van de spellen Tony Hawk Pro Skater 1 en 2. De twee ooit zo populaire skategames worden gebundeld en uitgebracht op 4 september. De remasters komen naar de PlayStation 4, de Xbox One en pc.

Volledig scherm
© rv

Vicarious Visions, de studio die ook de Crash Bandicoot N. Sane Trilogy maakte, is verantwoordelijk voor de remaster van de skategames. Tony Hawk Pro Skater 1 en 2 verschenen respectievelijk in 1999 en 2000. Volgens uitgever Activision zijn de nieuwe versies radicaal aangepast en verbeterd voor huidige hardware. De game draait in 4k60fps op de Xbox One X, PlayStation 4 Pro en pc’s met geschikte hardware.

In de remasters zitten dezelfde levels, skaters, tricks en veel van de muziek uit de originele spellen. Ook zijn er nieuwe toevoegingen, waaronder de optie voor online multiplayer. De skaters die vertegenwoordigd zijn, hebben allemaal eigen zogenoemde Special Moves. Er zitten nieuwe moves in de remaster die niet in de originele game zaten.

De remasters krijgen ook nieuwe mogelijkheden om zelf skaters te maken en skateparken te bouwen. De creaties die spelers met Create-A-Park maken, kunnen ze online delen met vrienden. De twee games komen uit als een bundel voor 40 dollar. Er komt ook een luxe-uitvoering met digitale extra’s voor 50 dollar. De bundel is vanaf 4 september te koop.

Tony Hawk's Pro Skater was mede verantwoordelijk voor de grote skate-hype in het begin van dit millennium. Ook Tony Hawk werd wereldberoemd door de spellen, die nog altijd populair zijn bij nostalgische fans.

De game toen en nu.
Volledig scherm
De game toen en nu. © rv
  1. Trump dreigt met sluiting social media-bedrijven na waarschuwing over misleidende tweets
    video

    Trump dreigt met sluiting social me­dia-bedrijven na waarschu­wing over misleiden­de tweets

    De Amerikaanse president Donald Trump heeft via Twitter gezegd dat hij social media-bedrijven wil aanpakken omdat die volgens hem Republikeinen de mond zouden snoeren. Hij dreigt de bedrijven door middel van wetgeving regels op te leggen of ze zelfs te sluiten. Eerder op de dag reageerde Trump al woedend op het besluit van Twitter om gebruikers te waarschuwen dat tweets van de president ‘mogelijk misleidende informatie’ bevatten.