Volledig scherm
Het ontwerp van de nieuwe iPhones zou vergelijkbaar zijn met dat van de iPhone X. © REUTERS

Nieuwe iPhones op 12 september gepresenteerd

Apple onthult op 12 september zijn nieuwste iPhones. Het bedrijf maakte vandaag bekend dat op die dag het Apple-event zal plaatsvinden. Apple doet dit zoals gebruikelijk in thuisstad Cupertino.

Tijdens het evenement presenteert Apple drie nieuwe modellen van de iPhone,  waaronder een geüpdatete versie van de iPhone X, die bekendstaat als het vlaggenschip van het concern. Verder worden een groter zogeheten premiummodel en een goedkopere variant van de smartphone onthuld.

Er gaan al maanden geruchten over de drie nieuwe iPhones, waarvan twee een oled-scherm hebben, terwijl het derde model een lcd-scherm heeft. De smartphones zouden een snellere processor hebben en het ontwerp van alledrie de telefoons is vergelijkbaar met dat van de oorspronkelijke iPhone X, met inkeping bovenaan het scherm. Dat beweert althans analist Ming-Chi Kuo, die het vaak bij het juiste eind heeft met zijn informatie over nieuwe Apple-producten.

Volledig scherm
Het Apple Event is, net als vorig jaar, op 12 september. © Apple

Katalysator

Naast de telefoons wordt er ook gesproken over een nieuwe iPad Pro, een nieuwe Apple Watch en nieuwe AirPods. En wellicht komt Apple ook met een draadloos oplaadmatje, de AirPower. De presentatie zal - voor het eerst - live via Twitter te volgen zijn.

iPhones zijn goed voor ongeveer twee derde van de omzet van Apple. De onthulling van nieuwe modellen is van groot financieel belang voor het bedrijf. Ook werkt de smartphone als katalysator voor de verkoop van slimme horloges en AirPods en verschillende diensten via de App Store en Apple Music.

Afgelopen kwartaal genereerde de iPhone bijna 30 miljard dollar aan omzet. Kenners menen dat het vierde kwartaal van dit jaar, als de verkoop van de nieuwe iPhones ook is gestart, de omzet ruim kan verdubbelen. Schattingen van analisten komen gemiddeld uit op 61 miljard dollar.