Volledig scherm
© Tweakers

Na de vouwbare smartphone is dit de eerste laptop met vouwbaar scherm

Na de nog niet zo succesvolle introductie van de telefoon met vouwbaar scherm, komt volgend jaar een eerste laptop met vouwbaar scherm op de markt. Computerfabrikant Lenovo claimt een eerste, werkende conceptversie te maken.

De ThinkPad X1 gaat ie heten en in 2020 moet deze laptop in de winkels liggen. Uitgeklapt is het in feite een tablet met een 13,3 inch scherm. Het apparaat is half om te buigen zodat een laptop met 9,6 inch scherm en virtueel toetsenbord ontstaat. Ingeklapt is de tablet annex laptop een stuk kleiner dan bijvoorbeeld een reguliere 13,3 inch tablet of 11,6 inch laptop. 

Vouwbare telefoon

De eerste vouwbare telefoon in Nederland die door Samsung werd aangekondigd, werd op het allerlaatste moment uitgesteld. Modellen die journalisten alvast in handen kregen gingen spontaan kapot.  Op het eerste gezicht ziet de vouwbare laptop er een stuk stabieler uit. Tech-nieuwsplatformThe Verge had een prototype van de vouwbare laptop al in handen. 

Bericht gaat verder onder video

Windows 10

Het flexibele scherm is ‘gewoon’ een haarscherp Oled scherm van LG. De laptop zelf draait op Windows. Begin dit jaar verschenen al berichten dat Microsoft bezig was Windows 10 geschikt te maken voor vouwbare laptops, zoals Google dat met Android heeft gedaan voor vouwbare smartphones.

Verder zijn er twee usb-c-poorten en stereospeakers. Lenovo beschrijft onder andere hoe het bekijken van video, het volgen van sociale media en typen van e-mails onderweg en onder andere omstandigheden makkelijker moet worden door het compacte formaat van de ThinkPad X1.

  1. Ongelooflijk toeval: vermiste man na 2 jaar herenigd met gezin dankzij TikTok

    Ongeloof­lijk toeval: vermiste man na 2 jaar herenigd met gezin dankzij TikTok

    Een man uit India is door een ongelooflijk toeval weer met zijn gezin herenigd na een vermissing van ruim twee jaar. De vader van vijf kinderen raakte door een trieste samenloop van omstandigheden de weg naar huis kwijt en kwam bijna 2000 kilometer verderop terecht. Geheel per toeval werd de man herkend op een filmpje uitgezonden op video-app Tiktok. ,,We barsten allebei in tranen uit toen we elkaar voor het eerst zagen.”