Volledig scherm
© EPA

Na de lichten, deursloten en thermostaat nu ook de rolgordijnen ‘smart’

Alles in huis moet tegenwoordig smart zijn. Dus de Zweedse meubelreus Ikea doet - naast hun eerder uitgekomen lampen - nu ook een duit in het zakje met een rolgordijn.

De Ikea brengt twee soorten op de markt. Zo is er de Kadrilj, die lichtdoorlatend is, en de Fyrtur die de boel juist weer verduistert. Beide zijn te besturen met de Trådfri-app. Deze applicatie werd eerder al gebruikt voor het slimme lichtsysteem van de meubelreus. 

Daarnaast ondersteunt de rolgordijnen-serie de spraakservices van Google’s Assistent, Amazon's Alexa en Apple’s Siri. Zelf moeite doen om de gordijnen dicht te doen hoeft dus niet meer, want je vraagt het de virtuele assistent gewoon.

  1. Deze veelzijdige smartphone biedt uitkomst voor de mobiele hobbyfotograaf
    Review

    Deze veelzijdi­ge smartphone biedt uitkomst voor de mobiele hobbyfoto­graaf

    Huawei lanceerde eind maart twee high-end smartphones in zijn P-serie. De meeste aandacht gaat uit naar de P30 Pro. Niet zonder reden: het topmodel pronkt met een vernieuwend camerasysteem en de beste hardware die de fabrikant te bieden heeft. Dat dreef de vraagprijs wel flink op, naar niet minder dan 999 euro. De ‘normale’ P30 heeft die bijzonderheden niet, maar is dan ook een stukje goedkoper. Hardware.info bekeek de nieuwe Chinese smartphone.