Met dit draagbare keyboard kun je overal piano leren spelen

Piano leren spelen was nog nooit zo makkelijk. Althans, dat claimt het bedrijf achter Lumi Keys, een soort draagbaar keyboard waarmee je door oplichtende toetsen ‘efficiënt piano leert spelen’.

De nieuwe telg van het bedrijf Roli - dat al eerder instrumenten maakte - gaat door het leven als ‘Lumi Keys’ en is te verkrijgen via een crowdfunding campagne. Voor 250 dollar krijg je één Lumi met 24 verlichte toetsen en de bijbehorende Lumi-app. De toetsen hebben een klein formaat en middels twee aparte knoppen kun je octaven wisselen. Daarnaast heeft Roli gekozen voor een modulair ontwerp waardoor het mogelijk is om vier Lumi’s achter elkaar te plakken. 

Roli levert dus tevens een app waarmee beginnende keyboardspelers kunnen oefenen. Er zijn verschillende nummers beschikbaar die kunnen worden nagespeeld. De toetsen lichten op als de noot gespeeld moet worden. Uiteraard kan het keyboard ook gebruikt worden voor het produceren van muziek. 

Het apparaat wordt van stroom voorzien door een accu die volgens het bedrijf ongeveer zes uur speeltijd moet bieden.  In totaal weegt het keyboard 600 gram en meet het 282 bij 141 bij 27 millimeter. Optioneel is ook een ‘beschermhoes’ beschikbaar.

Veel geld binnen

Het doel van de Kickstarter is inmiddels ruim overschreden. Met meer dan zes ton op de teller, is het doel van 112.224 euro ruimschoots gehaald.

Volledig scherm
Piano leren spelen met Lumi. © Roli