Miljardair Elon Musk vindt dat het platform voor korte berichtjes veel potentie heeft, maar dat die nu nog niet wordt waargemaakt.
Volledig scherm
Miljardair Elon Musk vindt dat het platform voor korte berichtjes veel potentie heeft, maar dat die nu nog niet wordt waargemaakt. © AFP

Megadeal rond: Twitter akkoord met overname door Tesla-baas Elon Musk

Twitter is akkoord met de overname van het socialemediabedrijf door Tesla-topman Elon Musk. De rijkste man op aarde telt alles bij elkaar zo’n 44 miljard dollar neer om de onderneming van de beurs te halen. Omgerekend gaat het om circa 41 miljard euro. Daarmee is een megadeal rond.

0 reacties

 1. Tesla-baas Elon Musk wil Twitter kopen voor ruim 43 miljard dollar, koers duikt in het rood
  UPDATE

  Te­sla-baas Elon Musk wil Twitter kopen voor ruim 43 miljard dollar, koers duikt in het rood

  Direct na de aankondiging van Tesla-baas Elon Musk dat hij het socialemediabedrijf Twitter wil kopen is het aandeel van Twitter flink gekelderd. Musk vindt dat het platform voor korte berichtjes veel potentie heeft, maar dat die nu nog niet wordt waargemaakt. Eerder werd al bekend dat de miljardair 9 procent van de aandelen van het bedrijf had gekocht, en grootste aandeelhouder is geworden.
 2. Elon Musk is meer dan Tesla en Twitter: zeven opmerkelijke kanten van de techmiljardair
  PREMIUM

  Elon Musk is meer dan Tesla en Twitter: zeven opmerkelij­ke kanten van de techmiljar­dair

  Het lijkt wel alsof tech- en businessgigant Elon Musk bijna dagelijks het nieuws bepaalt. Is het niet om een welles-nietes-miljardenovername van Twitter, dan gaat het wel over een spraakmakende tweet op datzelfde medium. Onhandige en kwetsende uitspraken blijven de man sowieso achtervolgen, terwijl hij tegelijkertijd een ongekende zakelijke geldingsdrang heeft en miljoenen per jaar aan goede doelen schenkt. Hier zijn zeven zaken die je misschien nog niet wist over Musk.