Volledig scherm
© Lars Smook | De Twentsche Couran

Landelijke telefoonstoring bij providers opgelost

Door een storing bij VodafoneZiggo was het vanmiddag voor meerdere ziekenhuizen en gemeenten niet mogelijk om te telefoneren. De storing begon rond 11.30 uur.

Sinds 11.30 uur hadden al ruim 2600 mensen melding gemaakt van de storing op de website Allestoringen.nl. Volgens Allestoringen ging het om problemen bij Ziggo, KPN, T-Mobile en Vodafone, maar navraag leert dat het om problemen bij Ziggo ging.

Het bleek vooral te gaan om een storing op het vaste telefoonnetwerk: meerdere instanties, waaronder ziekenhuizen en gemeenten, meldden niet bereikbaar te zijn door de storing.

Ziggo bevestigde dat er inderdaad een storing gaande is op het vaste telefonienet van de provider, maar kon verder nog niks zeggen over de grootte van de storing. Rond 13.30 uur meldde de provider aan deze site dat de storing is opgelost.

Een woordvoerder van KPN meldt aan deze site dat er geen sprake was van een storing op het netwerk van het bedrijf.

  1. Uitspraak: Staat mag verder met uitrollen van 5G-netwerk
    VIDEO

    Uitspraak: Staat mag verder met uitrollen van 5G-net­werk

    De stichting Stop5GNL, die een zaak aanspande tegen de Nederlandse staat over de uitrol van het landelijke 5G-netwerk, heeft bij de rechter bakzeil gehaald. De techniek, die voor de vijfde generatie mobiele netwerken staat en hoge communicatiesnelheden garandeert, zou volgens de stichting gezondheidsrisico’s opleveren. De rechter is van mening dat de overheid voldoet aan de Europese telecomwetgeving en de veiligheid in acht neemt.