Volledig scherm
De Motorola Razr uitgeklapt. © Tweakers/Motorola

Klassieke Motorola-klaptelefoon maakt comeback met opvouwbaar scherm

De bekende klaptelefoon van Motorola komt terug in een nieuw jasje. In plaats van een (klein) schermpje aan de bovenkant van de telefoon, heeft de nieuwe Motorola Razr een volledig vouwbare display, dat net als zijn voorganger in- en uit kan klappen. 

Het nieuwe toestel komt naar verwachting begin volgend jaar op de Amerikaanse markt. Uitgeklapt is het scherm ongeveer even groot als andere moderne smartphones. De telefoon wordt ontwikkeld door Lenovo, die een scharnier heeft bedacht zodat de telefoon volledig dichtgeklapt kan worden, zonder dat er zichtbare ruimte tussen de twee delen zit. Op de buitenzijde zit ook een klein schermpje. 

Benieuwd naar onze mening over de nieuwe vouwbare Samsung-telefoon? De review bekijk je hier

Retromodus

In de nieuwe Motorola Razr zit ook een ‘retromodus’, zo ontdekte technologiewebsite The Verge.  In die modus wordt op de onderste helft van het scherm een klassiek T9-toetsenbord (‘typen’ met de cijfertoetsen op je telefoon) weergegeven als de telefoon is opengeklapt. De bovenste helft toont dan het uiterlijk van de oude Motorola RAZR-telefoons uit de beginjaren 2000. Verder beschikt de Motorola Razr over één echte fotocamera, een mindere ‘selfiecamera’ aan de voorzijde en heeft het toestel vermoedelijk een gemiddelde accuduur. Het toestel draait op Android, net als toestellen van Samsung, Nokia en Google. 

Wanneer de telefoon in Europa uitkomt, is nog niet duidelijk. Tweakers ontdekte dat de smartphone al wel een productpagina heeft op de Nederlandse website van Motorola. Amerikanen moeten 1500 dollar neertellen voor de telefoon. Een europrijs is nog niet bekend.  

Volledig scherm
De Motorola Razr ingeklapt, met de tweede display goed zichtbaar. © Tweakers/Motorola