Kan deze smartphone de strijd aan met de Galaxy S10?
ReviewToen eind september vorig jaar de LG V40 ThinQ wereldwijd werd aangekondigd was het duidelijk dat het toestel niet direct naar Nederland zou komen. Nu wel, maar dat heeft flinke nadelen. Kan dit toestel de strijd aan met de Galaxy S10 of had de V40 hier beter helemaal niet moeten uitkomen? Hardware.Info neemt een kijkje.
Eigenlijk heeft de V40 ThinQ alles tegen. De V40 is in feite tussen twee generaties high-end vlaggenschepen in komen te zitten. Zijn eigenlijke generatie - met toestellen die een iets oudere chip aan boord hebben - hebben we allemaal voorbij zien komen in 2018. Van de 2019 toestellen met dus een betere en snellere chip hebben we inmiddels ook al enkele toestellen gezien, waaronder dus de bloedeigen opvolger V50 ThinQ en G8s ThinQ.
Dat betekent dat de V40 in deze vergelijking al op een achterstand begint. Een underdog-positie hoeft overigens niet perse nadelig uit te pakken. Wil je bijvoorbeeld een high-end toestel, maar niet de absolute hoofdprijs ervoor betalen, dan kan het zeker lonen om bij de vorige generatie vlaggenschepen te gaan winkelen. Een Samsung Galaxy S9+ kost nu bijvoorbeeld nog maar net iets meer dan 600 euro (bij introductie 949 euro), terwijl een LG G7 die bij introductie nog voor een slordige 849 euro over de toonbank ging nu goed vindbaar is voor minder dan 400 euro.
Voor de koopjesjagers biedt dat potentieel ook perspectief bij de V40, al is dat momenteel nog niet het geval. Wie een nieuwe smartphone gaat kopen en kiest voor een LG V40 ThinQ is momenteel gemiddeld 729 euro kwijt voor dit toestel.
Conclusie
Inmiddels hebben we al kennis gemaakt met de nieuwste S10-serie van Samsung en meer fabrikanten zullen op korte termijn hun 2019-vlaggenschepen gaan presenteren. Concurreren op die basis is zeker in een snelle markt als die van de smartphone haast onbegonnen werk. Op prijs valt er natuurlijk wel wat te halen, maar voorlopig kost een V40 ThinQ je zo’n 729 euro en dat is niet echt een concurrerende prijs.
Positieve punten van de V40 zijn de behuizing die er prachtig afgewerkt uitziet en premium aanvoelt, alsmede de camera - zowel qua functies als kwalitatief gesproken. De primaire camera weet meer dynamisch contrast weer te geven dan de S9+ en in het donker zelfs iets meer licht te vangen, waar wel wat meer ruis tegenover staat. Desalniettemin is de camera gewoon goed en zaken als Triple Shot en zowel een groethoek als een telelens hebben is natuurlijk een prettig voordeel.
De ander kant van het verhaal is dat zowel de systeem- als grafische tests laten zien dat de chip van vorig jaar is. Daarbij is het beeldscherm een tegenvaller - op een hoge piekhelderheid en juiste kleurtemperatuur na - en de accuprestaties zijn hoe je het ook bekijkt simpelweg ondermaats. Zodoende blijft er eigenlijk enkel de hoop over dat dit toestel net als bijvoorbeeld de LG G7 dermate in prijs zal zakken dat het als luxe middensegment-toestel een valide optie wordt. Als vlaggenschip is de LG V40 ThinQ hoe dan ook geen aanrader.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
MWC
Getest: de A50 is een waardig alternatief voor de prijzige Galaxy S10
De Samsung Galaxy S10 en S10+ zijn gave toestellen, maar wel behoorlijk aan de prijs. Voor het duurste model leg je al gauw 1599 euro neer. Gelukkig heeft Samsung ook een alternatief aangekondigd: de Galaxy A50. Maar lever je voor die 350 euro niet te veel in? Tweakers bekeek het toestel in Barcelona. -
VRAAG & ANTWOORD
‘Mag je autorijden met een koptelefoon op?’
‘Ik zie steeds meer mensen met een koptelefoon op achter het stuur van hun auto zitten’, schrijft lezer Hendrik de Groot in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Ik heb het idee dat deze mensen de geluiden van buitenaf missen en daardoor niet goed kunnen reageren bij noodsituaties. Is dit niet verboden?’ -
PREMIUM
De rentes gaan weer omhoog, wat betekent dat voor ons spaargeld?
De tijd van negatieve rentes lijkt voorbij. Wereldwijd moet weer betaald worden voor geleend geld. Wie profiteert daarvan en wie betaalt de rekening? Vier vragen over de stijgende rente. -
Pijnlijke fout Galaxy S10: Sensor zet constant scherm aan in broekzak
De gloednieuwe Galaxy S10 - waar je afgelopen weekend alles over kon lezen op deze site - heeft een broekzakprobleem. Het scherm gaat aan terwijl het in de broekzak zit. Gebruikers klagen over een sneller leeglopende telefoon en noodmeldingen die vanaf het lockscreen worden verstuurd. Het is onduidelijk of de fout in alle S10-toestellen zit of slechts enkele. -
De zin en onzin van een digitaal notitieblok
Ze duiken steeds vaker op, digitale notitieblokken: tablets puur om aantekeningen op te maken. Waarom kan dit handiger zijn dan pen en papier?
-
Disney zit Netflix op de hielen, streaming-oorlog in volle gang
Streamingdienst Disney+ heeft in het afgelopen kwartaal bijna 8 miljoen nieuwe abonnees binnengehaald. Daarmee ontkomt het onlineplatform van Disney aan de krimp waar concurrent Netflix door het einde van lockdowns mee kampt. Dat bedrijf meldde onlangs de eerste daling van het aantal abonnees sinds 2011. -
Zo snel moet je internet zijn voor Netflix, Spotify, gamen en meer
We belasten onze internetverbinding steeds zwaarder. Denk bijvoorbeeld aan het streamen van series, films, muziek en tegenwoordig zelfs volledige games. En dat allemaal terwijl er mogelijk een heel gezin tegelijk online wil. Hoe snel moet je internet hier eigenlijk voor zijn? -
Review
Hoe goed (of slecht) is de Samsung Galaxy S10-serie echt?
Smartphone-fanaten zijn al een week of twee in pure extase, want de Samsung Galaxy S10-serie is eindelijk uit. Maar hoe goed is het vlaggenschip van Samsung nou echt? Tweakers mocht al even stoeien met de drie telefoons uit de S10-serie. Dit is hun conclusie.