Volledig scherm
© ANP

Grote bedrijven bij elkaar op digitale veiligheidsconferentie

Grote bedrijven als ABN AMRO, Ahold Delhaize, Shell, IBM, ING en KPN gaan samenwerken in de strijd tegen digitale criminaliteit en vandalisme. Vandaag start er een door ABN AMRO georganiseerde conferentie op het gebied van internetveiligheid.

Bij de conferentie zullen cyberveiligheidsdirecteuren van verschillende bedrijven aanwezig zijn, maar ook mkb’ers en studenten. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid opent de conferentie die tot en met woensdag duurt.

Nieuwe initiatieven

Doel om van de bijeenkomst is om er achter te komen waar nog gaten zitten in de aanpak van cyberdreigingen en deze in kaart te brengen. De conferentie moet ook zorgen voor nieuwe initiatieven om de Nederlandse samenleving en het bedrijfsleven beter te beveiligen tegen cybercriminelen.

De grote en kleine bedrijven samen hebben allemaal andere belangen op het gebied van digitale veiligheid. Voor banken is kennis over phishing belangrijk, maar voor andere bedrijven bijvoorbeeld het beveiligen van distributiesystemen. Volgens ABN AMRO kunnen de bedrijven van elkaar leren en elkaar versterken. 

,,Op dit moment beveiligen grote bedrijven en instellingen zichzelf heel goed, maar we kijken met z’n allen nog onvoldoende naar de beveiliging van onze economie en onze samenleving als geheel’’, zegt Christian Bornfeld, Chief Information & Technology Officer van ABN AMRO. ,,Bovendien zijn er heel veel kleinere bedrijven, waaronder veel van onze klanten, die het geld en de capaciteit niet hebben om een goede cybersecurity afdeling op te bouwen.’’