Een advertentie voor investeringen in Bitcoin met Ali B. Diverse bekende Nederlanders hebben een rechtszaak tegen Facebook aangespannen tegen de verspreiding van de nepadvertenties.
Volledig scherm
Een advertentie voor investeringen in Bitcoin met Ali B. Diverse bekende Nederlanders hebben een rechtszaak tegen Facebook aangespannen tegen de verspreiding van de nepadvertenties. © Rob Engelaar

Google ‘blijft hard optreden’ tegen malafide reclame met BN'ers

Bekende Nederlanders als John de Mol, Ali B en Jort Kelder blijven slachtoffer van online advertenties waarin zij ongewild en ongevraagd reclame maken voor producten als bitcoins. Google bevestigt echter berichtgeving van Shownieuws dat het bedrijf hard bezig is om dit soort advertenties te verwijderen.

,,Google blijft hard optreden tegen malafide advertenties. In 2019 hebben we er in totaal 2,7 miljard verwijderd”, laat een woordvoerder desgevraagd weten aan Shownieuws. 

Toch blijven er bepaalde advertenties op internet circuleren waarin Ali B zich bijvoorbeeld hard maakt voor cryptomunt bitcoin en waarin John de Mol zelfs wordt doodverklaard. Volgens Google blijft het lastig om dit soort ads blijvend te verwijderen. ,,Dit is een kat- en muisspel waarbij we onze methoden continu aanscherpen om gebruikers en uitgevers te beschermen. Er is dus altijd werk aan de winkel.”

Hoe het bedrijf ervoor wil zorgen dat de advertenties niet meer te zien zullen zijn geeft Google - met het oog op meekijkende oplichters - niet prijs. ,,We zijn bewust nooit publiekelijk concreet over onze methoden, omdat we het oplichters dan wel erg makkelijk zouden maken.”

  1. Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpreteert

    Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpre­teert

    ‘De allervreselijkste emoji’ noemt cartooniste ‘Niet nu Laura’ het. Ze heeft het over de simpele smiley met de neutrale glimlach, de slightly smiling face genaamd. Het internet barst van de memes over hoe we die emoji ervaren. Is hij gewoon blij? Ironisch? Passief-agressief? Zo’n simpele emoji blijkt voor velerlei uitleg vatbaar. Mediapsycholoog Koen Ponnet onthult waarom.