Jacques van den Berg en kleinzoon Stef van Winden. Samen hebben ze een app bedacht waarmee je aan kunt geven dat alles oke is.
Volledig scherm
PREMIUM
Jacques van den Berg en kleinzoon Stef van Winden. Samen hebben ze een app bedacht waarmee je aan kunt geven dat alles oke is. © Frank Jansen

‘Goedemorgen, opa is wakker’, hoeft niet meer: Alleenstaanden geven via app aan hoe het met ze gaat

Toen de vrouw van Jacques van den Berg overleed en de Delftenaar alleen achterbleef, sprak hij met zijn kleinzoon Stef af dat hij twee keer per dag een berichtje zou sturen om te bevestigen dat het goed met hem gaat. Dat systeem is nu omgezet in een app voor alleenstaanden: ‘Redder in Nood’.

  1. ‘Verkoop kwakkelt en voorraden zijn te groot’: is dit het ideale moment om een goedkope tv te scoren?
    PREMIUM

    ‘Verkoop kwakkelt en voorraden zijn te groot’: is dit het ideale moment om een goedkope tv te scoren?

    De verkoop van tv’s viel dit jaar met een vijfde terug. Onder meer door de dalende vraag betaal je gemiddeld bijna 12 procent minder voor een toestel, berekende onderzoeksbureau GfK. Hoe komt dat? Zijn er met Black Friday extra veel koopjes te vinden? Of kun je beter nog wat langer wachten om een nieuwe televisie aan te schaffen? Jasper Vermeulen, marktanalist voor de tv-sector bij GfK, en hoofdredacteur Frank Everaardt van ‘Hardware Info’ geven advies.