Volledig scherm
© REUTERS

Geen mensen meer nodig: Amazon begint met inpakrobots

Binnenkort zijn er bij online warenhuis Amazon geen handen meer nodig om producten in te pakken. In de Verenigde Staten heeft Amazon de eerste inpakrobots  in gebruik genomen. Dit schrijft persbureau Reuters.

Het bedrijf introduceerde een paar jaar geleden de techniek al bij een handvol magazijnen in de Verenigde Staten. Het apparaat scant de bestellingen op de afmetingen. Dan bouwt de robot razendsnel een op maat gemaakte doos voor die bestelling. 

Tientallen magazijnen

Volgens het persbureau denkt Amazon aan de mogelijkheid om de machines te installeren in enkele tientallen magazijnen. Uiteindelijk, als de inpakrobots in de hele VS worden geïnstalleerd, zou dat ruim 1300 banen kosten. Binnen twee jaar zou de webwinkelgigant de kosten voor de machines, ongeveer 1 miljoen dollar, eruit hebben. 

Uiteindelijk zal het volgens Reuters nog wel even gaan duren voordat inpakpersoneel bij het miljardenbedrijf voor hun baan moet gaan vrezen. 

Niet in Nederland

In Nederland heeft één van de grootste retailbedrijven ter wereld nog geen magazijnen. De Nederlandse Amazon-klant wordt vanuit Duitsland bediend. In Mönchengladbach, dichtbij de Nederlandse grens, wordt een groot distributiecentrum gebouwd. Levering aan Nederlandse klanten wordt hiermee een stuk makkelijker. 

  1. Ongelooflijk toeval: vermiste man na 2 jaar herenigd met gezin dankzij TikTok

    Ongeloof­lijk toeval: vermiste man na 2 jaar herenigd met gezin dankzij TikTok

    Een man uit India is door een ongelooflijk toeval weer met zijn gezin herenigd na een vermissing van ruim twee jaar. De vader van vijf kinderen raakte door een trieste samenloop van omstandigheden de weg naar huis kwijt en kwam bijna 2000 kilometer verderop terecht. Geheel per toeval werd de man herkend op een filmpje uitgezonden op video-app Tiktok. ,,We barsten allebei in tranen uit toen we elkaar voor het eerst zagen.”