Volledig scherm
© EPA

Geen geld voor een iPhone 11? Dit zijn de beste alternatieven

De iPhone 11 maakt indruk met drie camera’s en een fantastisch oled-scherm, maar laten we eerlijk zijn: hij is verre van goedkoop, en als je niet verknocht bent aan Apples iOS-besturingssysteem, zijn er in de wereld van Android vele alternatieven te vinden met prachtige beeldschermen en dito camera’s. We stellen een paar aan je voor.

Toppers uit Korea: Samsung Galaxy Note 10+ (vanaf 999 euro) / Galaxy S10 (vanaf 700 euro)

De S10+
Volledig scherm
De S10+ © Tweakers

Met een van de beste oled-schermen die je op een smartphone kan aantreffen en een camera van topkwaliteit is dit het toestel voor jou als je niet alleen leeft, maar ook werkt en slaapt op je smartphone. 

Met de S-Pen van Samsung kan je op afstand je smartphone besturen (bijvoorbeeld om een groepsfoto te maken of een presentatie te geven), en met de Dex-uitbreiding tover je deze smartphone om in een heuse mini-pc waarop je een toetsenbord, muis en beeldscherm kan aansluiten. Beide kosten minder dan het instapmodel iPhone 11, maar blijven wel duur.

De beste Android-camera: Huawei P30 Pro (vanaf 687 euro)

Volledig scherm
© REUTERS

De P30 Pro werd op moment van introductie door ons bestempeld als beste camera-smartphone van het moment, en eigenlijk is het dat nog steeds. Natuurlijk, je kunt de gloednieuwe Mate 30 Pro kiezen, maar dan moet je het stellen zonder al het moois van Google, en dat betekent géén Maps, Gmail, Drive of Play Store, maar ook (bijna) geen internetbankieren, geen Netflix op hoge resolutie en, nou ja, geen moderne smartphone. 

Dan is de wél door Google ondersteunde P30 Pro toch echt de betere keuze, en dat is zeker geen straf. Bijna alles klopt aan dit toestel, en voor foto’s is hij zoals gezegd vooralsnog ongeslagen. 

De verstandige keus voor een nieuw topmodel: Samsung Galaxy S10e (vanaf 465 euro)

Volledig scherm
© REUTERS

Wel een toestel uit 2019, maar dan niet in de 1000-euro klasse? De Galaxy S10e is de eerste uit een nieuwe serie van het merk, dat wel de voornaamste voordelen van de luxere Galaxy S10 en S10+ biedt, maar een paar luxe voorzieningen inlevert om een veel prettiger prijs te realiseren. 

Dus een zoomcamera minder en geen fraaie afgeronde zijkanten, maar wel topprestaties, een uitstekende hoofdcamera en een prima accuduur. En dat voor minder dan 500 euro.

Voor wie het nieuwste van het nieuwste wil: OnePlus 7T (prijs nog niet bekend)

Niet de OnePlus 7T in kwestie!
Volledig scherm
Niet de OnePlus 7T in kwestie! © OnePlus

We weten nog niet wat hij gaat kosten, maar de OnePlus 7T krijgt een scherm dat 90 keer per seconde ververst - en dat merk je, want elke swipe voelt soepeler. Met de nieuwste Qualcomm Snapdragon processor, een topkwaliteit oled-scherm, uitstekende camera en de nieuwste Android-versie moet dit dé knaller van het najaar worden. 

Bovendien is de software hiervan heel prettig in het gebruik, en deze wordt continu verbeterd in samenwerking met de enthousiaste gebruikers van dit merk. Hij is groot, maar dit is dan ook een toestel voor wie wil laten zien alleen met het állernieuwste genoegen te nemen.

  1. Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpreteert

    Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpre­teert

    ‘De allervreselijkste emoji’ noemt cartooniste ‘Niet nu Laura’ het. Ze heeft het over de simpele smiley met de neutrale glimlach, de slightly smiling face genaamd. Het internet barst van de memes over hoe we die emoji ervaren. Is hij gewoon blij? Ironisch? Passief-agressief? Zo’n simpele emoji blijkt voor velerlei uitleg vatbaar. Mediapsycholoog Koen Ponnet onthult waarom.