Dit zijn de voor- en nadelen van betalen met PayPal
Je hebt PayPal tijdens het online shoppen vast wel eens tussen de betaalopties zien staan. Ben je nog niet zo bekend met deze betaalmethode? We vertellen je hoe PayPal werkt en wat de voor- en nadelen ervan zijn.
PayPal is een online betaalplatform, waarmee je in veel webshops kunt afrekenen. Een PayPal-account aanmaken doe je online met je e-mailadres. PayPal heeft net als een bank een online omgeving, waarin je betalingen kunt uitvoeren en je transacties kunt bekijken. Je krijgt echter geen rekeningnummer: je account is gekoppeld aan je e-mailadres.
Heb je een PayPal-account aangemaakt, dan kun je daarna je bankrekening en/of creditcard aan je account koppelen. Doe je een aankoop met PayPal, dan wordt het bedrag automatisch van de gekoppelde bankrekening afgeschreven. Je kunt er echter ook voor kiezen om met je PayPal-saldo te betalen. Dat saldo kun je aanvullen door zelf geld van je bankrekening over te schrijven naar je PayPal-account.
Met PayPal kun je verder geld overmaken naar familie of vrienden, en zelf geld ontvangen. Dat geld kun je laten staan als PayPal-saldo of overschrijven naar je bankrekening.
Voordelen van PayPal
Een van de grootste voordelen van PayPal is dat de betaaloptie wereldwijd bij veel webshops wordt geaccepteerd. Omdat het soms niet mogelijk is om in een buitenlandse webshop met iDeal te betalen, is PayPal een alternatief.
Het aanmaken van een PayPal-account is gratis. Wil je geld overmaken naar familie of vrienden? Zolang ze dezelfde valuta gebruiken, is die transactie ook gratis. Bedrijven rekenen echter soms wel transactiekosten. Zij berekenen de kosten voor het gebruik van PayPal dan door naar hun klanten.
Voor betalingen aan landen buiten de eurozone betaal je bij PayPal altijd de kosten voor een internationale betaling en commissiekosten over de wisselkoers. Het percentage commissiekosten is afhankelijk van het land waar je geld naartoe overmaakt en ligt tussen de 3 en 4 procent.
Aankoopbescherming
Wanneer een pakketje te lang op zich laat wachten of wanneer een geleverd product niet overeenkomt met het product dat je afgerekend hebt, kun je een beroep doen op de aankoopbescherming van PayPal.
Blijft de verkoper in gebreke dan krijg je het hele aankoopbedrag terug van PayPal, inclusief de verzendkosten. Let op: lees voordat je een beroep doet op aankoopbescherming de voorwaarden goed door. Niet alle aankopen komen namelijk in aanmerking.
Snel online betalen
Wanneer je met PayPal wil betalen, hoef je niet al je bankgegevens in te vullen. Bij een aankoop wordt informatie over je bankrekening of creditcard zelfs niet met de webwinkel gedeeld. Ook als je zelf geld over wil maken naar een vriend is het niet nodig om zijn of haar bankgegevens te gebruiken. Een e-mailadres is voldoende.
Inloggen op je PayPal-account werkt net zo simpel. Je logt in met je e-mailadres, wachtwoord en eventueel met meerfactorauthenticatie – daarover straks meer. Je hebt geen inlogapps of paslezer nodig.
Zijn er ook nadelen aan het gebruik van PayPal?
Omdat PayPal wereldwijd wordt gebruikt, wordt de betaaldienst vaak gebruikt in phishingmails. Kijk dus altijd goed of een e-mail of sms wel echt van PayPal komt. Klik sowieso niet zomaar op een link en geef nooit je gegevens door.
Zoals gezegd log je bij PayPal in met je e-mailadres en wachtwoord. Het is natuurlijk belangrijk om een goed wachtwoord te kiezen, dat moeilijk te raden is. Je kunt ook nog een stapje verdergaan en tweestapsverificatie instellen. Het gaat dan bijvoorbeeld om een code die per sms verstuurd wordt en die je na je wachtwoord moet invullen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
Zo houd je je messen het handigst scherp (met bonustip voor je kartelmes)
Met twee, hooguit drie goede koksmessen kun je een heel kokend leven voort. Maar dan moet je ze wel goed verzorgen. Hoe doe je dat? -
Binnenlandse vluchten in de VS komen na uren weer op gang na grote storing verkeersleiding
Het vliegverkeer binnen de Verenigde Staten komt weer op gang nadat dit even stil was komen te liggen door een technische storing. Alle binnenlandse vluchten worden volgens luchtvaartdienst FAA hervat. De opdracht om de vliegtuigen voorlopig aan de grond te houden, is ingetrokken. -
Hoe veilig e-mail jij? Zes tips om hackers buiten de deur te houden
Wat zou er gebeuren als jouw e-mails nu ineens op straat komen te liggen? Voor veel mensen zijn de gevolgen behoorlijk, want we delen lief en leed in onze mailbox. Daarom hierbij zes tips om zo veilig mogelijk te mailen. -
Heb je een virusscanner nodig op je pc?
Virussen, malware en ransomware zijn online aan de orde van de dag. Om te voorkomen dat deze kwaadaardige software op je apparaat terechtkomt, kun je zelf maatregelen nemen. Volstaat wat je besturingssysteem te bieden heeft, of heb je meer nodig om jezelf te beschermen? -
Met video1
Dit is nu de meest verkochte autokleur ter wereld
Chemieconcern BASF heeft uitgezocht wat wereldwijd de populairste exterieurkleuren van nieuwe auto’s zijn. De verrassing is dat er steeds meer bijzondere kleuren bijkomen, zoals bijvoorbeeld ‘violet’. Bij de top 3 is het al jaren stuivertje wisselen tussen zwart, wit en grijs.
-
PREMIUM
Einde aan toplessverbod op Insta en Facebook in zicht: ‘Huidige regels niet inclusief’
Afbeeldingen van topless vrouwen zijn al jarenlang taboe op Instagram en Facebook. Wie de regels overtreedt, ziet dat de ‘post‘ abrupt wordt verwijderd en kan op een waarschuwing rekenen. Daar lijkt na een stevig intern advies nu een einde aan te komen, tot vreugde van onder meer zangeres Romy Monteiro, die zich hier al langer hard voor maakt: ,,Waarom mag mijn vriend wel een foto met alleen zijn zwembroek aan plaatsen en ik niet, als ik graag topless zon?’’ -
-
-
Mijn bevalling
Doete is verloskundige en heeft een ‘droombevalling’: ‘Ik voelde dat ik al op 9 centimeter zat’
Bevallen: vrouwen doen het al eeuwen en raken er nooit over uitgepraat. Bevallingen zijn prachtig, loodzwaar en veranderen je leven. In deze serie bevallingsverhalen creëren ouders openheid door het eerlijke verhaal van hun bevalling te delen. Verloskundige Doete Reitsma (33) wist zeker dat ze in het ziekenhuis wilde bevallen, tot ze zwanger werd. -
Deze apps zijn onmisbaar voor boekenlezers (en -luisteraars)
Lees jij het ene na het andere boek uit of zet je onderweg graag een luisterboek op? Of je nu liever een e-book of papieren boek leest, of toch liever luistert: deze apps zijn onmisbaar voor boekenlezers en -luisteraars.