Dit zijn de beste smartphones tussen de 300 en 500 euro
Beste KoopElke twee maanden bekijkt deze site samen met techsite Tweakers de beste smartphones in verschillende prijssegmenten. We bekeken alle modellen en kozen onze favorieten. Vandaag behandelen we de beste smartphones in het budgetsegment tussen de 300 en 500 euro.
Delen per e-mail
Gisteren bekeken de we de allergoedkoopste smartphones. Lees de uitslag hier.
De prijsklasse die we vandaag bekijken is een gekke. De aanrader van de vorige keer, de Motorola G8 Plus, is goedkoper geworden en dus naar de vorige categorie verhuisd, en de Interessante Xiaomi 9T Pro valt niet meer in deze klasse omdat hij duurder is geworden.
De Galaxy A50 is inmiddels te oud en helaas is er iets misgegaan met de verzending van de Galaxy A51, waardoor we hem niet hebben kunnen testen. Anders was dat een goede kanshebber geweest, denken we, aangezien de A50 ook een aanrader was. Daardoor blijven er wat ons betreft nog maar een paar aanraders over.
Oppo Reno2 Z (330 euro)
Wie ongeveer 350 euro kan uitgeven aan een telefoon, mag anno 2020 best wat verwachten. Je kunt telefoons vinden met mooie oledschermen, ruime opslag en snel laden. De Oppo Reno 2Z heeft dat allemaal. Wel zul je het moeten doen met Oppo’s Android-skin ColorOS en die is ingrijpender dan de software van sommige concurrenten.
Daar staat tegenover dat de 2Z een pop-upcamera heeft en dus geen gat of inkeping in het scherm. De cameraset-up lijkt indrukwekkend, maar hij heeft de 48-megapixelcamera die we ook op veel goedkopere telefoons zien, met daarbij een camera met ultragroothoeklens, een macrocamera en een dieptesensor. Je moet het doen zonder camera met telelens bijvoorbeeld. De accuduur is ook bovengemiddeld voor deze prijsklasse.
iPhone SE 2020 (487 euro)
De iPhone SE is net uit en het is de goedkoopste recente iPhone die je kunt kopen. Het grootste voordeel van dit toestel is dat je er lang mee kunt doen, want de A13-soc is bijzonder snel en Apple ondersteunt toestellen lang. Een andere reden om de SE aan te raden is dat hij erg compact is voor een telefoon uit 2020 en we weten dat daar liefhebbers van zijn.
Hoewel hij een prima camera heeft, zijn een telecamera en ultragroothoekcamera afwezig. Ook is de accuduur van andere recente iPhones beter en hebben veel concurrenten een oledscherm met een hoger contrast. Voor een lcd presteert het scherm echter prima, ook op het gebied van maximale helderheid. Het is over het algemeen genomen een fijn toestel voor een fijne prijs.
Huawei P30 (409 euro)
De P40-serie is gearriveerd, maar desondanks kunnen we de P30 van 2019 nog aanraden. Hij is dankzij een prijsdaling onder de 500 euro gekomen en is daardoor een aantrekkelijke keuze geworden. Hij is relatief snel door de HiSilicon Kirin 980-chip, heeft voldoende geheugen en opslag, en prima camera’s met dezelfde primaire camera als de P30 Pro, op optische beeldstabilisatie na helaas.
De software van Huawei grijpt diep in op Android en hij heeft een upgrade naar Android 10 gekregen, maar daarmee lijkt het voorlopig op te houden. Beveiligingsupdates komen er wel, maar door het handelsverbod zitten upgrades er vooralsnog niet in. Aan de andere kant: hij heeft wel Google-diensten. De nieuwere Huawei-modellen, zoals de Mate 30 Pro, P40-serie en Mate Xs, hebben die niet.
LG G8s ThinQ (376 euro)
We zijn niet dol op de software, maar daar is wat aan te doen. En misschien is de software van LG ook wel acceptabel voor je. In dat geval heb je voor minder dan 400 euro een telefoon met de high-end Qualcomm-chip van 2019: de Snapdragon 855. Hij heeft een prima hoeveelheid opslag en werkgeheugen, en ook een oledscherm dat redelijk goed af te lezen is in de zon. De accuduur is in de praktijk zeker niet slecht. Op het gebied van ontwerp loopt LG wel wat achter de feiten aan. De camera is voor deze prijsklasse echter weer prima, en hij heeft een 3,5mm-poort.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Waarde bitcoin naar recordhoogte: voor het eerst boven 30.000 dollar
De digitale valuta bitcoin is vandaag voor het eerst tot boven de 30.000 dollar gestegen. Een kleine 25.000 euro. En aan de sterke opmars van de cryptomunt lijkt voorlopig nog geen einde te komen. Na het behalen van de mijlpaal steeg de waarde van de munt vrijwel meteen verder tot circa 30.500 dollar. -
Twitter, Facebook én Instagram blokkeren accounts Trump
Na Twitter hebben ook Facebook en Instagram maatregelen genomen tegen Donald Trump. Het Facebook-account van de Amerikaanse president is voor 24 uur geblokkeerd vanwege ‘twee overtredingen van het beleid’ van het medium. -
Bitcoinfans vieren vanavond wereldwijd een feestje, dit is waarom
De bitcoinwereld is er al weken van in rep en roer, maar in de nacht van maandag op dinsdag gaat het dan eindelijk plaatsvinden: de derde halvering (halving in het Engels) van bitcoin, de belangrijkste en oudste vorm van cryptogeld. Maar wat is zo’n halvering en wat maakt het zo bijzonder? -
België zet teller met aantal gegeven vaccinaties online
De Vlaamse regering heeft een website online gezet waarop het aantal coronavaccinaties wordt bijgehouden. Op laatjevaccineren.be geeft de overheid niet alleen voorlichting over vaccinaties, maar kunnen zorginstellingen nu ook het aantal uitgedeelde prikken doorgeven. -
PREMIUMINTERNETFRAUDE
Je pakket is onderweg (maar niet heus)! Schrik niet als je een prul in plaats van je bestelling krijgt
Nu er meer online wordt geshopt, neemt ook internetfraude een vlucht. Nieuw is de truc waarbij kopers na lang wachten een plastic prul opgestuurd krijgen in plaats van hun bestelling, waarna de website offline is.
-
Waarde bitcoin duikt omlaag na recordstijging
De waarde van de bitcoin is flink afgenomen na een opmerkelijke opmars eerder, waarbij de digitale munt record op record stapelde. De bitcoin kelderde gisteren en vandaag met wel 18 procent tot 33.500 dollar (27.400 euro), de grootste daling in twee dagen sinds mei vorig jaar. -
Nieuwjaarsschoonmaak! Deze hypermoderne stofzuigers raden we aan
Tijd voor de nieuwjaarsschoonmaak! Heb jij ook een trouwe viervoeter in huis rondlopen? Hoe tof huisdieren ook zijn, één belangrijk nadeel is wel dat je echt vaker moet stofzuigen, zeker als je langharigen hebt. Kijk dus sowieso uit naar een stofzuiger die specifiek geschikt is om dierenharen te verwijderen. -
Gletsjerjager (30) verongelukt tijdens maken video smeltende ijsplaat voor miljoenen fans
Een in China beroemde natuurvlogger is vorige week zondag om het leven gekomen tijdens het filmen van een smeltende ijsplaat in Tibet. De 30-jarige Wang Xiangjun vergaarde met zijn enthousiaste video’s over gletsjers en de klimaatcrisis ruim 3 miljoen volgers op Chinese social media. Zijn broer bevestigt het nieuws in een verklaring. ,,Wang was zijn hele leven geobsedeerd door gletsjers, hij heeft zijn leven voor ze gegeven.”