Volledig scherm
PREMIUM
© Dreamstime

Dit zijn acht apps die eigenlijk onmisbaar zijn op elke smartphone

Je belt, appt, mailt, fotografeert, navigeert en bankiert al met je smartphone. Maar wist je dat je met je kleine digitale metgezel ook sterren kunt kijken, afstanden meten of wijn keuren? Acht apps die je niet mag/kunt/wilt missen.

Documenten scannen
Tot enkele jaren geleden had je een aparte scanner nodig als je documenten of foto’s wilde digitaliseren. Tegenwoordig doe je hetzelfde minstens even goed en veel sneller en makkelijker met je smartphone en een scan app. Er zijn talloze scan apps. De bekendste en beste is momenteel Microsoft Office Lens, waarmee je elke papieren pagina kunt omzetten in een PDF-, PowerPoint- of Word-bestand. Met Microsoft Lens kun je zelfs de PowerPoint-presentatie van uw collega tijdens diens pitch fotograferen en vervolgens de relevante informatie daaruit bewerkbaar maken op uw eigen computer, tablet of smartphone.

  1. Meerderheid ouders minder streng over ‘uurtje extra’ schermtijd tijdens coronacrisis

    Meerder­heid ouders minder streng over ‘uurtje extra’ schermtijd tijdens coronacri­sis

    Ouders thuis aan het werk, koters op de bank voor de televisie of met een tablet op schoot. Dat is het beeld in menig huishouden tijdens de coronacrisis; zij het voor vermaak of om huiswerk te maken. Het scherm lijkt soms de ideale babysitter en veel ouders zeggen dat ze in deze tijden wat minder streng zijn als het om de ‘schermtijd’ van hun spruiten gaat. Maar hoeveel tijd zitten de ukkies op dit moment eigenlijk voor een beeldscherm?