De Wonderfoon voor dementerende ouderen verovert Nederland

De Wonderfoon uit Harderwijk verovert Nederland dankzij een explosieve mediastorm in de afgelopen dagen. Dat er zóveel aandacht zou zijn voor hun telefoon, speciaal aangepast voor dementerende ouderen? Nee, dat hadden Herbert van Til, Niek van Weeghel en Peter Fidder niet verwacht. Ze krijgen meer aanvragen binnen dan ze aankunnen. ,,Het is chaos.” 

‘We kunnen de aanvragen niet meer aan en willen niemand hoop geven die we niet waar kunnen maken.’ Het drietal is duidelijk op hun website: er is te weinig tijd voor alle aanvragen die ze krijgen. Het bouwen van de Wonderfoon kost tijd. En die tijd is spaarzaam, legt Van Til uit. ,,Niek studeert en Peter en ik werken allebei. We doen dit in de avonduren.’’ Inmiddels heeft Van Til sms-duimen overgehouden aan alle berichten die binnenstromen op zijn telefoon. De mailbox van Wonderfoon puilt uit en hun website dreigt uit te vallen omdat die al het bezoek niet meer aan kan. 

  1. Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpreteert

    Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpre­teert

    ‘De allervreselijkste emoji’ noemt cartooniste ‘Niet nu Laura’ het. Ze heeft het over de simpele smiley met de neutrale glimlach, de slightly smiling face genaamd. Het internet barst van de memes over hoe we die emoji ervaren. Is hij gewoon blij? Ironisch? Passief-agressief? Zo’n simpele emoji blijkt voor velerlei uitleg vatbaar. Mediapsycholoog Koen Ponnet onthult waarom.