De komende maanden zijn er miljoenen te winnen in Fortnite

Gameontwikkelaar Epic Games deelt in aanloop naar het WK Fortnite in New York, de grootste Fornite-competitie van het jaar, ieder weekend een miljoen dollar uit. En iedereen kan meedoen.

Tenminste, als je al aardig wat uren Fortnite achter de rug hebt. Als je goed bent, maak je iedere zondag kans op een deel van de 1 miljoen dollar. Voorafgaand aan het WK op 26 tot en met 28 juli in New York kun je je ieder weekend proberen te kwalificeren.

Voor de kwalificaties is er een speciale update gelanceerd voor de game. In het nieuwe speltype Arena Mode kun je een gooi doen naar het WK. Afgelopen weekend is de nieuwe ‘mode’ live gegaan en sindsdien kun je meedoen op elk moment van de dag. Als je aan de top eindigt, kwalificeer je je voor het toernooi in het weekend.

Op zaterdag krijg je dan drie uur de tijd om zoveel mogelijk punten te verzamelen. De beste spelers die daar dan weer uitrollen, doen op zondag mee aan het finale-toernooi. De beste spelers krijgen een deel van de prijzenpot van 1 miljoen dollar en kwalificeren zich voor het WK in New York.

In het WK-weekend zelf wordt er een prijzenpot van liefst 30 miljoen dollar verdeeld. De uiteindelijke winnaar van het solo-toernooi gaat er in zijn of haar eentje met 3 miljoen dollar vandoor. 

Volledig scherm
© ANP
  1. Deze veelzijdige smartphone biedt uitkomst voor de mobiele hobbyfotograaf
    Review

    Deze veelzijdi­ge smartphone biedt uitkomst voor de mobiele hobbyfoto­graaf

    Huawei lanceerde eind maart twee high-end smartphones in zijn P-serie. De meeste aandacht gaat uit naar de P30 Pro. Niet zonder reden: het topmodel pronkt met een vernieuwend camerasysteem en de beste hardware die de fabrikant te bieden heeft. Dat dreef de vraagprijs wel flink op, naar niet minder dan 999 euro. De ‘normale’ P30 heeft die bijzonderheden niet, maar is dan ook een stukje goedkoper. Hardware.info bekeek de nieuwe Chinese smartphone.