Vorig jaar november piekte de digitale munt op meer dan 68.000 dollar.
Volledig scherm
Vorig jaar november piekte de digitale munt op meer dan 68.000 dollar. © AP

Bitcoin zakt nog verder weg na afketsen overname FTX door Binance, laagste punt in bijna twee jaar

Cryptomunt bitcoin is flink wat van zijn waarde kwijtgeraakt. De digitale munt zakte gisteren onder de 17.000 dollar, het laagste punt in bijna twee jaar. Deze week werd bitcoin al bijna een vijfde minder waard. Ook de waarde van andere digitale munten daalde.

 1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?
 2. Einde aan toplessverbod op Insta en Facebook in zicht: ‘Huidige regels niet inclusief’
  PREMIUM

  Einde aan toplessver­bod op Insta en Facebook in zicht: ‘Huidige regels niet inclusief’

  Afbeeldingen van topless vrouwen zijn al jarenlang taboe op Instagram en Facebook. Wie de regels overtreedt, ziet dat de ‘post‘ abrupt wordt verwijderd en kan op een waarschuwing rekenen. Daar lijkt na een stevig intern advies nu een einde aan te komen, tot vreugde van onder meer zangeres Romy Monteiro, die zich hier al langer hard voor maakt: ,,Waarom mag mijn vriend wel een foto met alleen zijn zwembroek aan plaatsen en ik niet, als ik graag topless zon?’’