Volledig scherm
© ANP XTRA

Bitcoin wederom meer dan 10.000 dollar waard

Na een dipje van een paar dagen is het de bitcoin weer gelukt om boven de 10.000 dollar te komen. De koers klom dinsdagavond en woensdagochtend van ongeveer 9600 dollar tot ruim 10.100 dollar.

Ruim een week geleden was de bitcoin, voor het eerst in maanden, gestegen tot meer dan 10.000 dollar. Dat bracht sommige analisten tot de voorspelling dat de koers verder zou klimmen richting de 11.000 dollar, en wellicht verder. Dat is nog niet gebeurd, de koers blijft schommelen rond de 10.000 dollar. Afgelopen maandag was de virtuele munt net iets meer dan 9500 dollar waard.

De bitcoin gaat mee in de rally op de aandelenbeurzen, met grotere vraag bij investeerders naar meer risicovolle beleggingen. Ook zouden sommige beleggers de bitcoin als een veilige haven beschouwen in onrustige tijden op de beurs. Sinds het begin van dit jaar is de waarde van de munt al ongeveer 40 procent omhooggegaan.

Kenners denken dat de koers van de bitcoin en andere cryptomunten zoals de ethereum dit jaar nog verder kan stijgen. In december 2017 piekte de waarde van de bitcoin nog op circa 20.000 dollar. De waarde van de digitale munt toont vaak grote schommelingen.

  1. Amerikaanse gerecht stelt vragen bij privacybeleid van Zoom

    Amerikaan­se gerecht stelt vragen bij privacybe­leid van Zoom

    De openbaar aanklager in New York heeft het videoconferencing-bedrijf Zoom om meer uitleg gevraagd over zijn privacybeleid. Sinds de uitbraak van het nieuwe coronavirus werken een pak meer mensen voltijds van thuis en boomt het gebruik van Zoom. De app kreeg er in één klap miljoenen klanten bij, maar de Amerikaanse justitie vreest dat de onderneming niet genoeg voorzorgsmaatregelen neemt om de gegevens van zijn gebruikers te beschermen.