Volledig scherm
© REUTERS

Bitcoin na lange opmars fors omlaag: prijs weer rond 7000 dollar

De waarde van de bitcoin ging vandaag fors omlaag. De belangrijkste en grootste cryptomunt was de afgelopen maand juist bezig met een flinke opmars en zag zijn prijs dit jaar verdubbelen.

Een duidelijke reden voor de waardestijging van de afgelopen tijd was er niet. Zowel positief als negatief nieuws had weinig invloed op de prijs. 
Bitcoin verloor aanvankelijk ongeveer 14 procent van zijn waarde. Dit kwam onder meer door een zogeheten flash crash op de Europese exchange bitstamp. Binnen enkele minuten werd er een grote partij bitcoin verkocht, waardoor de prijs terugzakte tot 6200 dollar. Daarna steeg de crypto weer naar zo’n 7000 dollar. 

In het kielzog van de bitcoin gingen ook veel andere cryptomunten, die eveneens bezig waren aan een opmars, omlaag. De meeste cryptovaluta verloren tussen de 5 en 10 procent. 

Daling na flinke stijging

De daling van bitcoin lijkt een correctie op de stijging die de cryptomunt de afgelopen weken doormaakte. In korte tijd steeg de prijs met zo’n 3000 dollar. Begin dit jaar was één bitcoin zelfs ‘slechts’ 3500 dollar waard.