Volledig scherm
© REUTERS

Bitcoin na lange opmars fors omlaag: prijs weer rond 7000 dollar

De waarde van de bitcoin ging vandaag fors omlaag. De belangrijkste en grootste cryptomunt was de afgelopen maand juist bezig met een flinke opmars en zag zijn prijs dit jaar verdubbelen.

Een duidelijke reden voor de waardestijging van de afgelopen tijd was er niet. Zowel positief als negatief nieuws had weinig invloed op de prijs. 
Bitcoin verloor aanvankelijk ongeveer 14 procent van zijn waarde. Dit kwam onder meer door een zogeheten flash crash op de Europese exchange bitstamp. Binnen enkele minuten werd er een grote partij bitcoin verkocht, waardoor de prijs terugzakte tot 6200 dollar. Daarna steeg de crypto weer naar zo’n 7000 dollar. 

In het kielzog van de bitcoin gingen ook veel andere cryptomunten, die eveneens bezig waren aan een opmars, omlaag. De meeste cryptovaluta verloren tussen de 5 en 10 procent. 

Daling na flinke stijging

De daling van bitcoin lijkt een correctie op de stijging die de cryptomunt de afgelopen weken doormaakte. In korte tijd steeg de prijs met zo’n 3000 dollar. Begin dit jaar was één bitcoin zelfs ‘slechts’ 3500 dollar waard.

  1. Ernstig beveiligingslek in Internet Explorer: Microsoft komt pas volgende maand met oplossing

    Ernstig beveili­gings­lek in Internet Explorer: Microsoft komt pas volgende maand met oplossing

    Technologiereus Microsoft heeft vandaag toegegeven dat er een ernstig beveiligingslek zit in de jongste versies van de eigen browser Internet Explorer. Het bedrijf erkent dat er een softewarefoutje in het programma is geslopen dat komt bij Windows 7 en latere edities. Hoewel hackers door het lekje computergebuikers kunnen misleiden met spontaan openende websites en gevaarlijke e-maillinkjes, zegt Microsoft pas begin volgende maand met een oplossing te zullen komen.
  2. Na gemeenten schakelt ook Tweede Kamer uit voorzorg kwetsbare Citrix-servers uit

    Na gemeenten schakelt ook Tweede Kamer uit voorzorg kwetsbare Ci­trix-ser­vers uit

    Kamerleden en medewerkers van de Tweede Kamer kunnen voorlopig niet vanuit huis werken. Vanwege zorgen over de veiligheid van het thuiswerksysteem van Citrix, heeft de Kamer het systeem uitgeschakeld. Verschillende gemeenten in Nederland, waaronder Amsterdam en Rotterdam besloten vandaag eveneens uit voorzorg alle Citrix-servers uit te schakelen. De server, waarmee onder meer op andere plekken ingelogd kan worden op een beveiligd netwerk, kampt met beveiligingsproblemen.