De bitcoin blijft maar stijgen.
Volledig scherm
De bitcoin blijft maar stijgen. © REUTERS

Bitcoin blijft stijgen, nu 8000 dollar waard

De waardestijging van de digitale munteenheid bitcoin zet flink door. De cryptomunt was vanmorgen meer dan 8000 dollar waard, en wist die grens voor het eerst in ongeveer tien maanden te slechten.

Een dag eerder werd de grens van 7000 dollar bereikt. De bitcoin en andere digitale valuta hebben al enige tijd de weg naar boven ingezet. Ten opzichte van een dieptepunt in december is sprake van een winst van meer dan 150 procent. Het grootste deel van de winst werd sinds april op de borden gezet. Wel is de bitcoin nog altijd ver verwijderd van de recordhoogte van ruim 19.000 dollar van december 2017.

Vorige week waren digitale munteenheden in het nieuws door een hack bij cryptomuntenbeurs Binance. Daarbij werd voor 40 miljoen dollar aan bitcoins buitgemaakt. Eerder dit jaar was sprake van een onderzoek naar bitcoinbeurs Bitfinex, die de waarde van verschillende digitale munten kunstmatig hoog zou hebben gehouden.

  1. Ongelooflijk toeval: vermiste man na 2 jaar herenigd met gezin dankzij TikTok

    Ongeloof­lijk toeval: vermiste man na 2 jaar herenigd met gezin dankzij TikTok

    Een man uit India is door een ongelooflijk toeval weer met zijn gezin herenigd na een vermissing van ruim twee jaar. De vader van vijf kinderen raakte door een trieste samenloop van omstandigheden de weg naar huis kwijt en kwam bijna 2000 kilometer verderop terecht. Geheel per toeval werd de man herkend op een filmpje uitgezonden op video-app Tiktok. ,,We barsten allebei in tranen uit toen we elkaar voor het eerst zagen.”