Volledig scherm
© AP

Apple verhoogt beloning voor het vinden van fout in systeem naar 1 miljoen dollar

Wie een gat vindt in de beveiliging van een van de Apple-producten, kan daar flink wat geld mee verdienen. De vergoeding lag al op maximaal 200.000 dollar, maar die beloning wordt nu vervijfvoudigd, meldt Apple. 

Beveiligersonderzoekers die een serieuze bug in het mobiele besturingssysteem vinden en dat melden bij Apple, kunnen voortaan maximaal 1 miljoen dollar (omgerekend bijna 900.000 euro) opstrijken. Die beloningen lopen op naar mate het lek ernstiger is. 

Met het ophogen van de beloning hoopt de techgigant onderzoekers aan te moedigen om naar Apple te stappen in plaats van naar de zwarte markt óf te zwijgen. Apple kwam drie jaar geleden met een beloning voor het vinden van gaten in het besturingssysteem iOS. Dat wordt nu uitgebreid naar macOS, iPadOS, tvOS, watchOS en iCloud, dus voor iPads, Macs, MacBooks, Apple TV en Apple Watch.

  1. Meerderheid ouders minder streng over ‘uurtje extra’ schermtijd tijdens coronacrisis

    Meerder­heid ouders minder streng over ‘uurtje extra’ schermtijd tijdens coronacri­sis

    Ouders thuis aan het werk, koters op de bank voor de televisie of met een tablet op schoot. Dat is het beeld in menig huishouden tijdens de coronacrisis; zij het voor vermaak of om huiswerk te maken. Het scherm lijkt soms de ideale babysitter en veel ouders zeggen dat ze in deze tijden wat minder streng zijn als het om de ‘schermtijd’ van hun spruiten gaat. Maar hoeveel tijd zitten de ukkies op dit moment eigenlijk voor een beeldscherm?