Volledig scherm
© AFP

‘Apple komt volgend jaar met goedkopere iPhone’

Apple werkt aan een goedkope iPhone, die volgend jaar op de markt moet komen. Het moet de verkoop nieuw leven inblazen, meldt de Japanse zakenkrant Nikkei op basis van bronnen. De naam en de prijs zijn nog niet bekend.

De goedkope iPhone wordt volgens Nikkei even groot als de iPhone 8. Hij krijgt een simpel lcd-display, in plaats van de oled-schermen van de luxe toestellen.

Het goedkope model moet de opvolger van de iPhone SE worden. Die was van 2016 tot 2018 op de markt en er werden ongeveer 40 miljoen exemplaren van verkocht. De onderkant van de markt is daarna overgenomen door Huawei en Samsung. Apple richtte zich vooral op dure smartphones, zoals de iPhone XS Max die meer dan 1000 dollar kost.

Apple presenteert dinsdag zijn iPhones voor komend jaar en deze site is erbij in San Francisco. 

  1. Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpreteert

    Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpre­teert

    ‘De allervreselijkste emoji’ noemt cartooniste ‘Niet nu Laura’ het. Ze heeft het over de simpele smiley met de neutrale glimlach, de slightly smiling face genaamd. Het internet barst van de memes over hoe we die emoji ervaren. Is hij gewoon blij? Ironisch? Passief-agressief? Zo’n simpele emoji blijkt voor velerlei uitleg vatbaar. Mediapsycholoog Koen Ponnet onthult waarom.