Volledig scherm
PREMIUM
© rv

Stoelen in banken

streektaalBie ons in de kaarke è m'n aomè eike'oute banken. Die zitte ard, dat wete julder wè. Daerom bin d'r jaeren elee, toe dat 'r nog 'n vrouwevereênehieng was, lange kussens emaekt. De gemeênte was nog vriezinnig in de maansen wouwe wè nae kaarke komme, mâ ze moste dan toch nie ard zitte. 

D'r waere zaalfs maansen die ok nog 'n eihe kussen meebrochte. Dat kon toe nog, want in dien tied aode m'n betaelde plekken. Dat is laeter of'eschaft, want de kaarke wier nie zô druk mî bezocht. Mâ die kussens doe 't goed. M'n è concerten in m'n aode zaalfs musicals waer of de bezoekers drie uren moste zitte, mâ m'n è gin klachten g'oôrd.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Onrust in Meliskèreke
    PREMIUM
    STREEKTAAL

    Onrust in Meliskère­ke

    In het kortste van de daehen schudt het bescheie Meliskèreke even op z’n grondvesten. Dan vindt de hrôte blijartwedstrijd plaets tussen de oudjes van de plaetselijke soos en de biljartclub “Over de rooien”, die ulder wedstrijdbiljart in het zeer fraâi verbouwd ( vee meer dan een) café Boône ebbe, in het centrum van het durp. Ondanks de moderne uutstraeling oogt het toch nog aoltied as “het kleine café an de haven”, zô knus en uselijk is ‘t. De biepassende achtergrondmuziek uut de zestiger jaeren en de centrâle plekke van de biljarttaefel maeke het plaetje compleet.