Volledig scherm
PREMIUM

Ouwe soldâten haen nooit doôd...

streektaal | audioOoit speelde me vô een paer duzend mensen de streekderby tegen Aeremuë en speelde me in het Zuud Nederlands amateurelftal. Noe, vuuftig jaeren laeter, stoenge me an de zielijn op het Meêuwen-complex van Zoetelande in afwachting van een middeg 'wandel-voetbal', een nieuwe tak van (voetbal)sport vô mensen, die nie mi piep bin mè ook nog nie 'stok'... 

Nie gehinderd deu ênige kennis en ervaering op het gebied van zesse-tegen-zesse, zonder keeper, mee verbod om arder te haen dan stapvoets, waere d'r twaâlf oud-strijders uut het Meêuwen-verleden zô gek gekrege om een middeg d'r eihen te buten te haen an ouwe manne-voetbal.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. De scholen waere wi behonne
  PREMIUM
  streektaal | audio

  De scholen waere wi behonne

  Langzaemerand ore de spandoeken mee de tekst: 'De scholen bin wi behonne' opgeruumd. Me bin lang genoeg geweze op het feit dâ wi vee huus iedere dag op pad en baene bin nae de zeumervakantie. Ons bin wi gewend gerocht an de groepen huus op de fiets die, vanuut ulder durp, nè 'stad hae. En de huus raeke gewend an met naeme de overgang van de kleine durpsschole, wi ze te voet nè toe hienge, nè de 'schoolfabrieken' wi onderde andere, voral ouwere, in het begin vee ontzag ingeboezemd ebbe.
 2. Over biegelôôf gesproken
  PREMIUM
  STREEKTAAL I Audio

  Over biegelôôf gesproken

  September is altied 'n schôône maond. Overdag is 't soms lekker weertje en dat doe dienken an de zeumer. As 't zonnetje schiint, dan kan 't best lekker ziin. Vooral as dat zonnetje op de rik schiint. Mao avonds is dat wat anders. Nao 't eten is 't gedaon mee dat lekker zonnetje. Toch? Dan wordt 't al vlug koel. ,,Je kan mèrken dan me nao de baomesse gaon'', zeien dan vroeger d'ouwe mènsen. En 't is zô. 't Is ommerst a vroeg doenker. Om 'n uur of negene gaot 't licht al an.