Volledig scherm
PREMIUM

Ouwe soldâten haen nooit doôd...

streektaal | audioOoit speelde me vô een paer duzend mensen de streekderby tegen Aeremuë en speelde me in het Zuud Nederlands amateurelftal. Noe, vuuftig jaeren laeter, stoenge me an de zielijn op het Meêuwen-complex van Zoetelande in afwachting van een middeg 'wandel-voetbal', een nieuwe tak van (voetbal)sport vô mensen, die nie mi piep bin mè ook nog nie 'stok'... 

Nie gehinderd deu ênige kennis en ervaering op het gebied van zesse-tegen-zesse, zonder keeper, mee verbod om arder te haen dan stapvoets, waere d'r twaâlf oud-strijders uut het Meêuwen-verleden zô gek gekrege om een middeg d'r eihen te buten te haen an ouwe manne-voetbal.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Onrust in Meliskèreke
    PREMIUM
    STREEKTAAL

    Onrust in Meliskère­ke

    In het kortste van de daehen schudt het bescheie Meliskèreke even op z’n grondvesten. Dan vindt de hrôte blijartwedstrijd plaets tussen de oudjes van de plaetselijke soos en de biljartclub “Over de rooien”, die ulder wedstrijdbiljart in het zeer fraâi verbouwd ( vee meer dan een) café Boône ebbe, in het centrum van het durp. Ondanks de moderne uutstraeling oogt het toch nog aoltied as “het kleine café an de haven”, zô knus en uselijk is ‘t. De biepassende achtergrondmuziek uut de zestiger jaeren en de centrâle plekke van de biljarttaefel maeke het plaetje compleet.