Unknown
Volledig scherm
© Unknown

Ondenleven

As ze ‘t vroeher aode over ‘n ondenleven dan was ‘t nie best. Ik dienke dat die uutdrukkieng ier nie mî van toepassieng is. Wat zie m’n vee maansen mit ‘n ond loape. D’r bin van die groôte bakbeêsten in ok van die eêle kleine. Ik g’loave dat ‘t noe in is om van die kleine ondjes te nemen, van die embryo’s mit poôtjes, weet je wè. 

 1. Laete leie of wegdoe..?
  PREMIUM
  streektaal

  Laete leie of wegdoe..?

  Het oprumen van een zolder kan soms tot verrassende dingen leie. Di schreef ik vier weken gelee over mee m’n poezie-verhaâl. Het is tuus mien taâk om de zolder “bie te ouwen”. En dat is een goeie zaâk wan ik kan het beste weggooie van ons tweêën..! Dit voorjaer stoeng het oprumen, meer dan ooit, in het teken van het wegdoen van spullen die me jaer nae jaer alleên even oppakte en trug zette onder het bekende motto: het lei nie op m’n rik!
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?