Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

M'n briefje lag nog thuus

streektaalKènne hie dat ook? Dat je vroeg wakker bin omdat 'r nog 'n êêleboel gedaon moet worren vandaoge? Soms maoke kik 'n boodschappenliestje. En dat ligt dan op den anrecht.

Vandaoge was 'k d'r wee vroeg uut. In de zeumer is dat gêên probleem 'ôôr. Dan is 't êêste dan 'k doen, even deu d'n lôôpen. Natuurlijk staot alles d'r nog zoas gisteren. Mao t'is een gewènte. 's Avonds gaon 'k altied even mee de waoterkanne om de slao, andieve of postelein wat waoter te geven. En dao knappen ze dan in de lôôp van d'n nacht toch wel van op. 's Morgens joeng, als t'r zô'n fris windje deu m'n troenke waot, dan is 't 'n lust om in d'n 'of te lôpen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. De scholen waere wi behonne
  PREMIUM
  streektaal | audio

  De scholen waere wi behonne

  Langzaemerand ore de spandoeken mee de tekst: 'De scholen bin wi behonne' opgeruumd. Me bin lang genoeg geweze op het feit dâ wi vee huus iedere dag op pad en baene bin nae de zeumervakantie. Ons bin wi gewend gerocht an de groepen huus op de fiets die, vanuut ulder durp, nè 'stad hae. En de huus raeke gewend an met naeme de overgang van de kleine durpsschole, wi ze te voet nè toe hienge, nè de 'schoolfabrieken' wi onderde andere, voral ouwere, in het begin vee ontzag ingeboezemd ebbe.
 2. Over biegelôôf gesproken
  PREMIUM
  STREEKTAAL I Audio

  Over biegelôôf gesproken

  September is altied 'n schôône maond. Overdag is 't soms lekker weertje en dat doe dienken an de zeumer. As 't zonnetje schiint, dan kan 't best lekker ziin. Vooral as dat zonnetje op de rik schiint. Mao avonds is dat wat anders. Nao 't eten is 't gedaon mee dat lekker zonnetje. Toch? Dan wordt 't al vlug koel. ,,Je kan mèrken dan me nao de baomesse gaon'', zeien dan vroeger d'ouwe mènsen. En 't is zô. 't Is ommerst a vroeg doenker. Om 'n uur of negene gaot 't licht al an.