Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Genoeg an genade

streektaalWaèrom ze nie mee mocht naè de begraefenisse van ome Jantje., vroeg kleindochter Sarah. Ze was toen vuuve en het is tien jaer elee. "Nou, dan mô je zô lange stille zitte a me dochte a jie dat nie leuk zou vinde." Ze gieng akkoord. 

Ome Jan was een vriend van ôôge leeftied die a vroeger ons groente'ofje onderieuw en ok bleef komme at 'n dat nie mî kon. Toen at'n nie mî naè ons kon komme, bezochte ons geregeld ome Jan. Klein van stuk was t'n en daèrom was het meêstal ome Jantje. Een paer keêr ei Sarah mee ewist en dat maèkt'n indruk. Daè was vee te kieken. Die ao een parkiet daè at 'n tegen praotten, daè was een welgevulde snoeppot, een godslampje dat a noait uutgieng en nog wat snuusterieën mie een groate antrekkingskracht op kleine guus. Het vraegen was nog nie af'elôpe.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Pette
    PREMIUM
    streektaal/audio

    Pette

    Onderlesten waere wulder mee mit 'n busreize naer de Rivièra. 't Was moôi, ô, in m'n aode aalken dag zonne. Dust ik was blie dat ik mien pette bie m'n estoken ao, â è'k daer slechte ervaeriengen mee. Ik bin naemelijk eêl aarg goed in 't verheten van de pette â'k aarhest ezeten è. D'r loapt 'r op Schouwen eêne rond, die mit 'n pette loapt waer of 'n blauwvoet-jan-van-gent op staet. Â je dat ziet, dan weet je, die is van mien, die è'k op de Galapagos ekocht. Mâ jao, aarhest in Zurrikzeê, ik zâ de plekke "onder de pet houden", è'k 'n laete laahe. Kwiet netuurlijk, wat dienk je, zô'n moôie pette wil iedrendeên è.