Volledig scherm
PREMIUM

Een voenkje dat a overslaèt

streektaalJansje was meid op 't of van boer Jobse. Vrouw Jobse was een echte boerinne en bemoeiden d'r eigen graag mie van aolles en nog wat, behalve dan mie 't uusouwen. Mae iets kan jaeren goed gae en dan komt 'r op een dag toch de klad in. 

Wan boer en boerinne gienge d'r over dienke om de boel de boel te laeten en naè durp te veruzen. En zonder het 'of zoue ze gin meid mî noadig è. Ulder zelf konne gae renteniere, mae voe Jansje was dat nie wig'eleid. Ze was nog mae 59. De boerinne dee d'r best Jansje an werk te elpen bie andere boeren, mae vee meêr as ier en daè een alven dag kon ze nie vinde. En van d'n eênen naè d'n aren motte zag Jansje nie zitte. Ze ieuw van vastigheid. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Streektaal: ’n Poorte zonder deuren
  PREMIUM
  STREEKTAAL

  Streektaal: ’n Poorte zonder deuren

  As ‘k net an dit stikje begonnen bin, wordt ‘r op ‘t raom geklopt. ‘t Is de buurman. ,,De keukendeure was op slot”, zegt-ie, binst a tie binnen stapt. Ik knikken en zeggen dat die mee die wind zô makkelijk openwaoit en dan ‘k nie voo de mussen stoken. Die kom zeggen dat m’n vuulbak noe à voo de dèrde kêêr deze weeke op straote ligt. ,,Deu die wind ee,” zeg die nog, ‘k zou ‘m ‘s ‘n ander plekje geven.” En mee deze woorden stapt ie wee nao buuten, de regen in.
 2. Onrust in Meliskèreke
  PREMIUM
  STREEKTAAL

  Onrust in Meliskère­ke

  In het kortste van de daehen schudt het bescheie Meliskèreke even op z’n grondvesten. Dan vindt de hrôte blijartwedstrijd plaets tussen de oudjes van de plaetselijke soos en de biljartclub “Over de rooien”, die ulder wedstrijdbiljart in het zeer fraâi verbouwd ( vee meer dan een) café Boône ebbe, in het centrum van het durp. Ondanks de moderne uutstraeling oogt het toch nog aoltied as “het kleine café an de haven”, zô knus en uselijk is ‘t. De biepassende achtergrondmuziek uut de zestiger jaeren en de centrâle plekke van de biljarttaefel maeke het plaetje compleet.