Volledig scherm
PREMIUM

Een voenkje dat a overslaèt

streektaalJansje was meid op 't of van boer Jobse. Vrouw Jobse was een echte boerinne en bemoeiden d'r eigen graag mie van aolles en nog wat, behalve dan mie 't uusouwen. Mae iets kan jaeren goed gae en dan komt 'r op een dag toch de klad in. 

Wan boer en boerinne gienge d'r over dienke om de boel de boel te laeten en naè durp te veruzen. En zonder het 'of zoue ze gin meid mî noadig è. Ulder zelf konne gae renteniere, mae voe Jansje was dat nie wig'eleid. Ze was nog mae 59. De boerinne dee d'r best Jansje an werk te elpen bie andere boeren, mae vee meêr as ier en daè een alven dag kon ze nie vinde. En van d'n eênen naè d'n aren motte zag Jansje nie zitte. Ze ieuw van vastigheid. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Voegoed verdwene
  PREMIUM
  Streektaal

  Voegoed verdwene

  Een paer weken elee stoeng er in de krante dat ‘r opnieuw ezocht wordt naè Herman Ploegstra, de man die in 2010 verdween tussen Bresjes en Iezendieke zonder te weten waè naè toe. D’r is destieds vee moeite voe edae om de man op het spoor te kommen en het za noe ok nie meevoale om de man te vinden. Eigenaardig is dat het de twidde keêr is dat ‘r eên op onverklaerbaere wieze verdwient op weg naè Iezendieke. Eêrder betrof het eêne heer Röder, laeter wier t’n Reder enoemd. Z’n verhaal is te vinden in een mapje in het Zeêuws archief.
 2. Gevaerlijke fietspaeden
  PREMIUM
  Streektaal

  Gevaerlij­ke fietspae­den

  Vee butenlanders vertelle het ons: ,,Julder, Nederlanders, bin op een fiets gebore." Dat zeie ze omdat ze ier riepe en groen op zô'n vervoermiddel zien rieë. Van kleine huus die op een loopfietsje over de stoepe scheure tot ouwere mannen, die op een driewielfiets, moeitevol mè stabiel, nog tochten maeke. En van fanatieke ligstoel-fietsers, die mee een noôdhang over fietspaeden hae tot het ouwere vrouwtje, die mee een e-bike en een te ohe snelheid, mien vôbie riedt en een gezicht zet asof ze nie zelf fietst mè meer gelanceerd oordt. En dan ei het weinig zin om ze nog even vriendelijk toe te roepen: ,,Bin jie Marianne Vos?" of ,,Di hae Wim van Est." Ze verstaen het nie of ze ebbe hin notie van wat jie di zeit.

Meest gelezen