Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Getty Images/iStockphoto

D’r op uut

STREEKTAALDe zummer staè voe de deure en dat brieng een ôôp problemen mie z’n eigen mee. Wan waè zû m’ es naè toe gae. Daè bin mensen de a rond de kerst d’r bestemming a vastlegge, mae dat vind ik te vroeg. Daè kan nog van aollles gebeure en de advertenties meuge dan belove dat a je vroeg boekt a je dan een ôôp korting kriegt, mae a je het laete doet dan krieg je ok korting om a je op ’t leste moment nog meevliegt naè Turkije of Zuud-Afrika.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Streektaal: ’n Poorte zonder deuren
  PREMIUM
  STREEKTAAL

  Streektaal: ’n Poorte zonder deuren

  As ‘k net an dit stikje begonnen bin, wordt ‘r op ‘t raom geklopt. ‘t Is de buurman. ,,De keukendeure was op slot”, zegt-ie, binst a tie binnen stapt. Ik knikken en zeggen dat die mee die wind zô makkelijk openwaoit en dan ‘k nie voo de mussen stoken. Die kom zeggen dat m’n vuulbak noe à voo de dèrde kêêr deze weeke op straote ligt. ,,Deu die wind ee,” zeg die nog, ‘k zou ‘m ‘s ‘n ander plekje geven.” En mee deze woorden stapt ie wee nao buuten, de regen in.
 2. Onrust in Meliskèreke
  PREMIUM
  STREEKTAAL

  Onrust in Meliskère­ke

  In het kortste van de daehen schudt het bescheie Meliskèreke even op z’n grondvesten. Dan vindt de hrôte blijartwedstrijd plaets tussen de oudjes van de plaetselijke soos en de biljartclub “Over de rooien”, die ulder wedstrijdbiljart in het zeer fraâi verbouwd ( vee meer dan een) café Boône ebbe, in het centrum van het durp. Ondanks de moderne uutstraeling oogt het toch nog aoltied as “het kleine café an de haven”, zô knus en uselijk is ‘t. De biepassende achtergrondmuziek uut de zestiger jaeren en de centrâle plekke van de biljarttaefel maeke het plaetje compleet.