Volledig scherm
Groene Ster Vlissingen speelt in de achtste finale van de KNVB beker thuis tegen Hovocubo. © Barry van der Hooft

Zware dobber voor zaalvoetballers Groene Ster in KNVB beker

VLISSINGEN - De zaalvoetballers van Groene Ster Vlissingen zijn in de achtste finale van de KNVB beker aan Hovocubo gekoppeld. Het duel wordt op vrijdag 1 december in Vlissingen gespeeld. De aftrap is om 21.30 uur.

Groene Ster bereikte de achtste finales, omdat tegenstander Jogadores op 8 september niet op kwam dagen. Die ploeg had te weinig spelers. In een tussenronde moeten Hovocubo 2 en landskampioen 't Knooppunt nog uitmaken welke ploeg zich als laatste voor de achtste finales plaatst. 

Hovocubo is één van de topploegen in de eredivisie en moest vrijdag tegen ’t Knooppunt genoegen nemen met een punt. Het duel met de ploeg van de Thoolse coach Hicham Benhammou eindigde in 6-6. Twee seizoenen geleden stonden Groene Ster en Hovocubo in Vlissingen tegenover elkaar in de halve finale van de beker. De bezoekers wonnen toen afgetekend met 0-7, maar verloren de finale vervolgens van 't Knooppunt.

De loting voor de achtste finales leverde de volgende duels op: FC Eindhoven-’t Knooppunt 2 (16 oktober), TPP Rotterdam-LZV/Kuypers (20 oktober), Amicita/Bert Zeegers-Leekster Eagles of FC Marlène 2 (20 oktober), White Stones-FCK/De Hommel (20 oktober), PFC Pro Sport Centrum-Hovocubo 2 of ’t Knooppunt (1 december), Groene Ster Vlissingen-Hovocubo (1 december), Salaam-ZVV Volendam (1 december), FC Marlène-ASV Lebo (1 december).

  1. Wijnaldum: Nog 95 minuten volhouden en we gaan naar de finale in Kiev

    Wijnaldum: Nog 95 minuten volhouden en we gaan naar de finale in Kiev

    Georginio Wijnaldum kijkt na de zege van Liverpool op AS Roma (5-2) vol vertrouwen uit naar de return van volgende week woensdag in Stadio Olimpico. ,,Nog 95 minuten volhouden en we gaan naar de finale in Kiev”, vertelde de Nederlandse middenvelder met een glimlach op zijn gezicht. ,,Het is nog niet gedaan. Dat merkte Barcelona in de vorige ronde. We moeten nog een keer honderd procent geven, maar gaan er met een goed gevoel heen.”