Volledig scherm
Groene Ster Vlissingen speelt in de achtste finale van de KNVB beker thuis tegen Hovocubo. © Barry van der Hooft

Zware dobber voor zaalvoetballers Groene Ster in KNVB beker

VLISSINGEN - De zaalvoetballers van Groene Ster Vlissingen zijn in de achtste finale van de KNVB beker aan Hovocubo gekoppeld. Het duel wordt op vrijdag 1 december in Vlissingen gespeeld. De aftrap is om 21.30 uur.

Groene Ster bereikte de achtste finales, omdat tegenstander Jogadores op 8 september niet op kwam dagen. Die ploeg had te weinig spelers. In een tussenronde moeten Hovocubo 2 en landskampioen 't Knooppunt nog uitmaken welke ploeg zich als laatste voor de achtste finales plaatst. 

Hovocubo is één van de topploegen in de eredivisie en moest vrijdag tegen ’t Knooppunt genoegen nemen met een punt. Het duel met de ploeg van de Thoolse coach Hicham Benhammou eindigde in 6-6. Twee seizoenen geleden stonden Groene Ster en Hovocubo in Vlissingen tegenover elkaar in de halve finale van de beker. De bezoekers wonnen toen afgetekend met 0-7, maar verloren de finale vervolgens van 't Knooppunt.

De loting voor de achtste finales leverde de volgende duels op: FC Eindhoven-’t Knooppunt 2 (16 oktober), TPP Rotterdam-LZV/Kuypers (20 oktober), Amicita/Bert Zeegers-Leekster Eagles of FC Marlène 2 (20 oktober), White Stones-FCK/De Hommel (20 oktober), PFC Pro Sport Centrum-Hovocubo 2 of ’t Knooppunt (1 december), Groene Ster Vlissingen-Hovocubo (1 december), Salaam-ZVV Volendam (1 december), FC Marlène-ASV Lebo (1 december).

  1. Zeeuwse waterambassadeurs op missie in Zuid-Afrika

    Zeeuwse wa­teram­bas­sa­deurs op missie in Zuid-Afrika

    KAAPSTAD - Dutch Wavemakers noemen ze zich. Het zijn Nederlanders, onder wie tamelijk veel Zeeuwen, die zich internationaal hardmaken voor een beter watermanagement. De afgelopen weken was er een delegatie in Kaapstad, dat door de Volvo Ocean Race aangedaan werd. ,,We hebben geprobeerd om de lokale jeugd bewust te maken van het belang van water”, vertelde de Vlissingse Tilly Stroo vanuit de Zuid-Afrikaanse stad. ,,We wilden dat niet door hun strot duwen, maar hebben het op een vriendelijke, laagdrempelige manier aangeboden.”

Live Voetbal

home logo Roda JC KerkradeRJC
EINDE
2-2
FC GroningenGRO
away logo
home logo FC UtrechtUTR
20:00
FeyenoordFEY
away logo
home logo Sparta RotterdamSPA
20:00
VitesseVIT
away logo
home logo AjaxAJA
EINDE
3-0
PSVPSV
away logo