Volledig scherm
Nicolás Jarry. © Getty Images

Zuid-Amerikaanse onderonsje in finale in Bastad

De finale van het ATP-toernooi op het gravel in de Zweedse stad Bastad gaat tussen twee Zuid-Amerikaanse tennissers: Juan Ignacio Londero en Nicolás Jarry. 

Londero, als zesde geplaatst, versloeg de Spanjaard Albert Ramos-Viñolas in twee sets: 6-3, 6-4. De 25-jarige Argentijn greep dit jaar op het gravel in Córdoba zijn eerste ATP-titel. Hij staat inmiddels op plek 71 van de wereldranglijst. 

Jarry, nummer 64 van de wereld, klopte Federico Delbonis in twee sets: 6-3, 6-2. De 23-jarige Chileen wacht nog op zijn eerste toernooizege op het hoogste niveau, maar stond wel al twee keer in de finale. 

  1. Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’
    PREMIUM

    Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’

    MIDDELBURG - Milan Vader heeft onlangs zijn kledingmaten al aan sportkoepel NOCNSF moeten doorgeven. De Middelburgse mountainbiker, die sinds vier weken een olympische nominatie op zak heeft, glimt als-ie het vertelt. Op die manier worden de Spelen van 2020 namelijk heel concreet. ,,In het begin was ik voorzichtig. Ik durfde eigenlijk niet hardop te zeggen dat ik naar Tokio ga. Nu doe ik dat wel gewoon. Het kan bijna niet meer misgaan.”